29 de septiembre de 2022 | Actualizado 19:45

Lleida-Alguaire ampliarà la seva plataforma d’estacionament d’aeronaus

La Generalitat també ha signat un acord per a què l’aeroport aculli una escola de formació aeronàutica en les seves instal·lacions
Aeroport de Lleida-Alguaire | Generalitat de Catalunya

L’Aeroport de Lleida-Alguaire ha licitat les obres per allargar la plataforma en la què l’empresa Buildair prova el seu hangar inflable i que servirà per a l’estacionament d’aeronaus. Concretament, les obres consten de la pavimentació de diferents sectors i compta amb un pressupost de 589.000 euros amb una durada prevista de tres mesos. “Es podrà ampliar l’oferta de l’aeroport a les empreses que vulguin aparcar avions per al seu manteniment o altres activitats”, han informat des de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, també s’ha reprès l’activitat del BAA Training i es preveu que l’aerolínia Air Nostrum reiniciï el tres de juliol els seus vols a Palma de Mallorca els divendres i diumenges.

Aquest tipus d’activitat s’estan incrementant després del confinament, tot i que durant l’estat d’alarma les instal·lacions van romandre obertes i amb els serveis preceptius activats. Durant aquest temps, l’ens aeroportuari ha modificat un conjunt de protocols interns d’actuació i d’accessos a la infraestructura amb l’objectiu de proporcionar un entorn laboral “amb els estàndards més elevats de bioseguretat per als treballadors i proveïdors”, així com per “oferir un entorn biosegur per a visitants, passatgers i aerolínies”, segons han explicat des de l’Administració Pública.

589.000 euros

Les obres per a l’ampliació de la plataforma compta amb un pressupost de 589.000 euros

LLEIDA-ALGUAIRE ACOLLIRÀ UNA ESCOLA DE FORMACIÓ AERONÀUTICA
Per altra banda, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, i president d’Aeroports de Catalunya, Isidre Gavín, ha signat un conveni de col·laboració amb l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), Olga Arnau, per establir una escola de formació de mecànics aeronàutics a l’Aeroport de Lleida-Alguaire. “El conveni és fruit de les sinèrgies entre l’escola de mecànics de Vilanova i l’aeroport de Lleida-Alguaire, que consideren molt important la dotació de personal degudament qualificat en el sector aeronàutic”, ha explicat el Govern català.

Per la seva part, Gavín ha destacat que “la nostra aposta per disposar d’un aeroport industrial i de serveis aeronàutics en Alguaire es demostra especialment útil per desenvolupar les activitats de formació tècnica pròpies del sector i permet aquesta aliança estratègica que ens aporta també un gran valor social”. Per al secretari d’Infraestructura i Mobilitat, “formar els tècnics que un sector estratègic necessita a casa nostra dona oportunitats als nostres joves i ens reforça les capacitats industrials del país”.

“És un sector on hi ha molt talent en les ocupacions que són menys visibles”
Chakir el Homrani Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de Catalunya

Pel que fa a això, la Generalitat ha recordat que a Lleida-Alguaire existeixen espais disponibles per instal·lar una escola aeronàutica on es puguin fer pràctiques amb empreses i que el conveni “és el primer pas en aquesta direcció”. Per la seva part, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha reconegut la feina que l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV) porta a terme a l’hora de formar professionals del sector aeronàutic: “És un sector on hi ha molt talent en les ocupacions tècniques i de recerca i innovació, però també en les ocupacions que són menys visibles, tot i que imprescindibles”.

En aquest sentit, El Homrani ha afegit que “volem impulsar a Catalunya un sistema de formació professional modern que miri cap al futur i ofereixi cicles formatius de qualitat que atenguin les demandes del nostre teixit industrial”. Per la seva part, Olga Arnau ha manifestat que “els estudis de l’EFAV estan reconeguts i avalats a nivell estatal i europeu” i que “l’escola compta amb una interessantíssima xarxa de col·laboracions i sinèrgies amb empreses i organitzacions del sector aeronàutic, i l’alumnat té un índex d’insercio laboral del 100%