23 de septiembre de 2020 | Actualizado 18:01

El port de Barcelona posa en marxa el seu nou truck center

L'aparcament de camions se situa en una pastilla de terreny d'unes 1,8 hectàrees de superfície, ampliable fins a 3,5 hectàrees
Porta 28 d'accés al port de Barcelona i esplanada (a l'esquerra) en la qual s'ha habilitat el nou truck center | Google Maps

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha habilitat i posat en funcionament el seu nou truck center. L’aparcament per a camions s’ha configurat per a millorar la circulació i la mobilitat en el recinte portuari. La superfície multipropòsit, que abans es localitzava a la porta 29 del moll Príncep d’Espanya, s’ha traslladat a la sortida 28, situada en el Tram V de la Ronda del Port, on fins ara se situava un dipòsit de contenidors. Es tracta d’una pastilla de terreny de 1,8 hectàrees de superfície, ampliable fins a 3,5 hectàrees, on també s’ha obert un local per a donar servei als usuaris i altres instal·lacions bàsiques, com a casetes de control i lavabos públics.

“S’ha decidit situar en aquest àmbit el truck center per la seva ubicació estratègica: es troba entre la Ronda del Port i els accessos a la Ronda Litoral i al Passeig de la Zona Franca, i permet així una ràpida connexió entre aquest espai i els viaris d’alta capacitat”, ha explicat l’autoritat portuària. A més, ha afegit, “ofereix un ràpid accés a les principals terminals” del port. En el transcurs de l’últim consell rector, es va donar a conèixer que també comptarà amb connexions reefer, encara que el desenvolupament “potser s’allarga dos anys fins a tenir-lo operatiu”, segons recollia l’acta del grup de treball de short sea shipping.

La posada en marxa de l’aparcament s’ha realitzat un any després que el consell d’administració donés llum verda al projecte. “Busquem anar dotant-ho de nous serveis i recursos perquè tots els actors puguin utilitzar-ho segons les seves necessitats”, ha conclòs l’autoritat portuària.