22 de julio de 2024 | Actualizado 17:13

El Consell de Ministres dóna llum verda a les obres de l’edifici ASTA al port de Barcelona

La contractació, que tindrà una durada de 42 mesos, persegueix rehabilitar de manera integral les instal·lacions i la urbanització dels espais adjacents
Vista aèria actual de l'edifici ASTA | Google Maps

El primer Consell de Ministres després de l’aturada estival ha autoritzat aquest dimarts la proposta del ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (Mitma) per a la contractació de les obres de remodelació de l’Àrea de Serveis Tècnics i Administratius (ASTA) del port de Barcelona. Aquest contracte, que té un valor estimat de 19,6 milions d’euros i preveu una durada de 42 mesos, té per objectiu la contractació per a la rehabilitació integral de les instal·lacions de l’edifici que implicarà la urbanització dels espais adjacents.

La rehabilitació integral d’ASTA, situat en la zona de serveis del port de Barcelona, inclou obres de dos edificis, un principal i un altre complementari i annex, aquest últim destinat a la policia portuària. Aquesta actuació de rehabilitació integral implicarà, a més de la remodelació dels edificis esmentats, la urbanització dels espais adjacents a aquestes instal·lacions. Les obres consistiran en el reforçament de l’estructura superior i la substitució íntegra de la coberta, s’unificaran falsos sostres, paviments, i materials de façana, la qual serà substituïda íntegrament, entre d’altres. En aquest sentit, les noves cobertes i façanes “suposen un augment de càrregues en tots dos edificis, per la qual cosa resultarà necessari reforçar les fonamentacions”, ha explicat el ministerio de Transportes.

Les obres consistiran en el reforçament de l’estructura superior i la substitució íntegra de la coberta

El port de Barcelona va licitar el mes de febrer de 2020 les obres d’aquest nou edifici a la Ronda del Port. La instal·lació acollirà, entre altres, els servidors del port, el parc mòbil, tallers, dependències per a la policia portuària, conservació i arxiu. A més, també es destinarà una zona de l’edifici principal al lloguer d’espais per part d’altres empreses concessionàries del port.