18 de enero de 2022 | Actualizado 15:34
Port de Tarragona

El port de Tarragona inicia les noves obres de pavimentació al moll d’Aragó

Les actuacions, que tindran una durada total de cinc mesos, suposaran una inversió de més de 432.500 euros

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha començat una nova obra a les seves instal·lacions amb la pavimentació d’una part del moll d’Aragó. Les actuacions, que tindran una durada de cinc mesos, suposaran una inversió superior als 432.000 euros. En aquest sentit, el moll ja disposa d’una zona parcialment pavimentada amb llambordes, entre els norai 0 i 14, a més d’haver realitzat unes actuacions l’any passat per a substituir el paviment entre els norai 0 i 5. D’aquesta manera, una vegada realitzada aquesta primera fase, es continuarà amb la millora de la superfície delimitada entre una altra secció.

El moll està dedicat al tràfic de mercaderies a granel, principalment d’agroalimentaris, i és un dels quals compta amb un major moviment de mercaderies en el port tarragoní. Referent a això, el complex portuari ha justificat les obres “donat el material i l’estat general en què es troba el paviment en aquesta zona, i tenint en compte les constants operacions portuàries que es desenvolupen en aquesta”.

Donada la repercussió en les operacions portuàries, s’ha decidit realitzar les obres de reposició per fases

Amb aquestes actuacions de millora de l’estat del moll, a part dels canvis de les llambordes per un nou paviment més adequat per a la mena d’operacions que es realitzen, comptaran també amb l’adequació o millora de les instal·lacions afectades com en la xarxa de sanejament, la instal·lació elèctrica d’enllumenat i preservant la xarxa d’aigua contra incendis”, ha explicat l’autoritat portuària. L’àmbit d’actuació d’aquesta obra de millora és exactament entre els norai 5 i 11, i entre les vies de la biga canten i les vies de ferrocarril del Carrer d’Osca, amb una superfície total de 7.240 metres quadrats. “Donada la repercussió en les operacions portuàries que es desenvoluparan en aquesta zona del moll d’Aragó, es va decidir realitzar les obres de reposició per diverses fases, per a incidir de la menor manera en el normal funcionament del port”, ha especificat l’autoritat portuària.