16 de mayo de 2021 | Actualizado 11:01

L’empresa catalana Antaix obre un hub a Miami per a facilitar les seves exportacions de mobles

Preveu obrir un nou magatzem a la costa Oest dels Estats Units a finals de 2021 per a potenciar el seu negoci al país
Operari amb la seccionadora connectada al magatzem intel·ligent de Antaix a La Sénia (Tarragona) | Antaix

La companyia especialitzada en el sector del moble Antaix ha inaugurat un magatzem a Miami (els Estats Units) per a l’exportació dels seus productes al mercat nord-americà. Es tracta d’un Estat amb el qual compta amb més de 15 anys de relació i que ara reforça amb un centre propi de 500 metres quadrats per emmagatzemar mercaderia. “La gran diferència d’aquest nou magatzem és que ens permet ser nosaltres mateixos els importadors als Estats Units i vendre els nostres mobles de manera local als clients d’Amèrica del Nord”, ha explicat el director d’Exportació de Antaix, Joan Gaya.

Fins ara, els clients gestionaven directament les exportacions als Estats Units, la qual cosa dificultava el tràfic regular de mobles pels tràmits propis de la importació i els costos de transport. Mitjançant aquest projecte pilot, que Antaix considera com una startup dins de l’ecosistema de l’empresa, la companyia preveu duplicar les seves exportacions. “Són molts els aspectes valorats en aquesta decisió, però els principals es resumeixen en el nombre d’habitants del país, la renda per càpita i un conjunt de condicions socioeconòmiques i culturals”, ha detallat Gaya.

“Aquest nou magatzem ens permet ser nosaltres mateixos els importadors als Estats Units”
Joan Gaya Director d'Exportació de Antaix

En aquest sentit, el suport rebut des de Acció, entitat pública de la Generalitat de Catalunya, tant a l’oficina de Terres de l’Ebre (Tarragona) com a la de Miami, “han estat clau en l’execució del projecte”, tal com ha detallat el directiu, així com diversos “llaços importants que han facilitat aquest pas”. En concret, el magatzem Antaix Furniture USA està localitzat a l’Oest de Miami, pròxim a una plataforma logística de Amazon. Així mateix, permet oferir els mobles amb servei ‘quick ship’, un factor que Gaya ha valorat com “molt necessari” en el sector per a potenciar les vendes als Estats Units: “El seu mercat és diferent a l’europeu i està acostumat a adquirir mobles i rebre’ls de manera immediata”.

No obstant això, el projecte s’ha vist alentit per l’impacte de la pandèmia, perquè l’empresa preveia iniciar l’enviament de mobles al magatzem de Miami a l’abril de 2020. Finalment, l’estrena s’ha retardat al mes de juliol, una vegada relaxat el primer confinament a Espanya, i actualment realitza l’exportació d’un contenidor mensual. En relació a la pandèmia, també va provocar una parada inicial en el consum nacional en el primer confinament, però quan es van relaxar les mesures, la companyia va experimentar “un important augment” en la demanda.

Antaix compta amb un magatzem intel·ligent per a automatitzar la matèria primera a La Sénia

A nivell internacional, la demanda ha estat irregular durant la pandèmia i condicionada per les restriccions de moviment a cada país. “Malgrat això, hem decidit continuar potenciant l’exportació pel pes estratègic que té dins del nostre pla de desenvolupament”, ha especificat Gaya. Tant és així que Antaix preveu obrir un nou magatzem en la costa Oest dels Estats Units per a finals de 2021, amb l’objectiu de donar servei als clients del Sud de Califòrnia. Les noves instal·lacions s’assemblaran a les de Miami, perquè es basaran en el mateix model de negoci.

Creada en 1979, Antaix disposa de seu a La Sénia (Tarragona), on posseeix un magatzem intel·ligent que li permet automatitzar la gestió de la matèria primera, proporcionar una major velocitat de treball i ajudar a la reducció de les emissions de CO2. La companyia, especialitzada en el B2B, distribueix en l’actualitat els seus productes a mercats com Alemanya, Regne Unit, Portugal, Xile, el Perú i Panamà.