24 de junio de 2021 | Actualizado 15:44

Tarragona inspecciona les seves infraestructures portuàries amb un dron submarí

El dron inspecciona la part submergida de tots els paraments verticals dels molls fins al fons marí i dels dics exteriors
Autoritat Portuària de Tarragona

El port de Tarragona ha utilitzat un dron submarí per fer inspeccions i seguiment del pla de conservació de les seves infraestructures clau. Amb un pressupost total de 189.000 euros, aquesta tasca s’estendrà al llarg de tres anys de forma periòdic. D’aquesta forma, es determinarà l’estat de conservació de les principals infraestructures com dics, molls i ponts, de manera que es puguin detectar averies abans que causin danys o accidents; així com establir les reparacions o actuacions de conservació oportunes.

En concret, el servei adjudicat inclou la inspecció visual submergida de tots els paraments verticals dels molls fins al fons marí i dels dics exteriors, finalitat per a la qual s’usarà el mencionat dron. Per altra banda, també inclou la inspecció visual emergida d’aquestes infraestructures, que seran fetes tant amb dron com per persones; mentre que en el cas dels ponts es portaran a terme inspeccions visuals.

Quan acabin les tasques amb el dron, es treballarà en la resta d’inspeccions amb sondes i làsers

Així mateix, altres mesures passen pel control taquimètric dels paraments verticals dels molls mb un dron per controlar els assentaments; barimetria amb una sonda per estudiar el fons marí; i l’estudi amb làser lateral dels paraments dels molls i els paraments verticals per detectar averies. Les tasques d’inspecció s’han iniciat en el moll de Cantàbria i, pel que fa als drons, les inspeccions amb la seva assistència s’estendran fins a l’any vinent, quan es completin tots els molls i dics del port. Un cop finalitzades les tasques amb el dron submarí, es continuarà treballant en la resta d’inspeccions utilitzant altres sistemes com sondes o làsers, ha afegit l’autoritat portuària.