20 de enero de 2021 | Actualizado 20:05

El port de Barcelona adapta la seva fira nadalenca per a prioritzar la seguretat dels visitants

La segona edició de 'Nadal al Port' se celebrarà all Moll de la Fusta i s'adequarà a l'actual context de pandèmia
Primera edició de la fira de Nadal del Port Vell | Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona acollirà del dos de desembre al sis de gener la segona edició de ‘Nadal al Port’ al Moll de la Fusta. Es tracta de la segona edició de l’esdeveniment organitzat pel Port Vell i, donat l’actual context de pandèmia, s’ha adaptat per a prioritzar la seguretat dels visitants. En aquest sentit, ha decidit apostar per la il·luminació nadalenca per a complir les mesures preventives recomanades. “La llum i el color ompliran el Port Vell de Barcelona per terra i mar amb una combinació de tradició i modernitat”, han destacat des del complex portuari català.

En concret, s’instal·larà un arbre LED de 31 metres d’alçada, que configurarà l’element central i de visita per als ciutadans i cada tarda oferirà un espectacle lluminós al ritme de la música. A més, un pessebre aquàtic i la representació de l’arribada dels reis mags il·luminaran la làmina d’aigua enfront del moll. Aquesta escena es complementarà amb els vaixells històrics del Museu Marítim de Barcelona atracats, que també seran decorats. “El moll es convertirà en un boulevard de llums i es transformarà en un carrer més de la ciutat”, ha destacat l’autoritat portuària.

En referència a la seguretat, s’ha previst un “estricte protocol” amb mesures d’higiene, distanciament social i limitació de l’aforament per a accedir a l’arbre de nadal. S’habilitarà un recorregut tancat i unidireccional que serà controlat per personal de seguretat, així com es requerirà un codi QR als visitants que podrà aconseguir-se a través d’uns panells en els accessos i que permetrà controlar l’aforament. “El port se suma, un any més, a la celebració de nadal a la ciutat per a ser un espai de trobada, reforçar la relació port-ciutat i contribuir a la dinamització social, cultural i econòmica del territori”, ha conclòs.