17 de enero de 2021 | Actualizado 9:26

FGC licita l’ampliació de l’apartador de la línia entre Sant Boi i el port de Barcelona

Aquest ramal forma part de la via inicialment prevista per a realitzar els accessos ferroviaris al port de Barcelona i que FGC ha recuperat
Estat actual de la via | FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat les obres d’ampliació i millora de l’actual via d’apartador del ramal entre Sant Boi i el port de Barcelona, entre els punts quilomètrics 6,4 i 6,8 de la línia Llobregat-Anoia. L’actuació, amb un pressupost de 1,1 milions d’euros i set mesos d’execució, inclou la renovació dels dos aparells de via que donen accés a la via de l’apartador, situada al punt quilomètric 6, i la renovació de tot el apartadero. S’ampliarà la via doble dels 375 metres actuals fins als 550 metres i, amb això, ha indicat la companyia ferroviària, es millorarà la capacitat de maniobres dins d’aquest ramal, la qualitat i fiabilitat de la línia, s’homogeneïtzarà el material de la superestructura i de via amb la part renovada i es realitzarà la reposició de nou balast.

L’actuació compta con un pressupost de 1,1 milions d’euros i un termini d’execució de set mesos

Aquest apartader forma part del tram de via que FGC va cedir a Adif l’any 2017 per als accessos ferroviaris al port de Barcelona. Una vegada descartada aquesta alternativa, la companyia ferroviària de la Generalitat de Catalunya ha recuperat la via i, en paral·lel, ha iniciat els treballs del projecte de millora. Les obres, que es realitzaran sense afectar el servei, consistiran en el desmuntatge i substitució de la superestructura de via existent, l’ampliació de la plataforma, tant horitzontal com longitudinalment, la construcció d’una nova cuneta de formigó i la col·locació de nous aparells de via, ha ressenyat la companyia.

La prolongació de l’apartador es realitza per necessitats operatives, per a evitar, en cas de necessitat, esperes en llocs allunyats de la destinació final de les mercaderies. FGC ha subratllat que aquesta proximitat al punt final permetrà millorar i augmentar l’eficiència del transport ferroviari de mercaderies. L’actuació forma part de l’estratègia de millora i renovació d’actius d’FGC, que des de l’any 2015 està fent treballs per a renovar els trams de via de circulació exclusiva de mercaderies. En concret, s’han renovat totalment els trams de via entre l’estació de Súria i Manresa Alta i des de la bifurcació de Sant Boi fins a la via d’ample mixt gestionada pel port de Barcelona.