20 de enero de 2021 | Actualizado 20:05
ICL Ibèria

La nova terminal de ICL Ibèria a Barcelona acull al seu primer megavaixell

El vaixell tipus supramax ha transportat més de 50.000 tones de sal de les instal·lacions de la companyia a Bages al Regne Unit

Les noves instal·lacions de ICL al port de Barcelona ha rebut el seu primer megavaixell, un supramax d’uns 200 metres de longitud i 32 de mànega. L’embarcació ha atracat en la terminal per a realitzar una càrrega de 51.700 tones de sal, que seran transportades de les instal·lacions de ICL a Bages (Barcelona) cap al Nord d’Anglaterra. Es tracta del primer vaixell d’aquestes dimensions que la terminal carrega “gràcies a l’increment de la demanda de sal de carreteres, especialment al mercat del Regne Unit”, segons ha explicat. En aquest sentit, la instal·lació ja funciona a ple rendiment després de les proves realitzades en els últims mesos.

“Encàrrecs com aquest son una molt bona notícia, no sols per l’increment de vendes que suposa, sinó també per les implicacions en matèria d’eficiència i sostenibilitat, així com per a donar embranzida a la sortida de les reserves de sal dels nostres dipòsits salins”, ha destacat el director general de ICL Ibèria, Carles Aleman. “Vam demostrar així que l’eficiència logística permet obrir altres mercats fins i tot amb productes econòmics com la sal”.

“L’eficiència logística permet obrir altres mercats fins i tot amb productes econòmics com la sal”
Carles Aleman Director general de ICL Iberia

En concret, la càrrega, que s’ha efectuat amb una de les dues grans grues d’aquesta terminal, estava composta de sal de carretera de diferents tipus: de major gruix per al mercat escocès i més fina per al mercat anglès. “El Regne Unit s’ha tornat un mercat molt important per a nosaltres, amb un creixement en l’últim any de més del 15%”, ha destacat ICL Ibèria. En relació a això, la companyia preveu l’arribada de més megavaixells al llarg de l’hivern i ha recordat que les noves instal·lacions s’han construït per a operacions d’aquesta magnitud, amb l’objectiu d’incrementar l’eficiència i la sostenibilitat de la companyia. Un sol megavaixell pot substituir a diversos més petits d’unes 10.000 o 15.000 tones, que fins ara ha estat la càrrega habitual.