26 de enero de 2021 | Actualizado 16:45

BEST optimitza les operatives entre magatzems de dipòsit temporal

La terminal de contenidors ha introduït un sistema per a realitzar els trasllats de forma més àgil mitjançant notificacions G5
BEST

La terminal de contenidors del port de Barcelona BEST (Hutchison Ports) ha implementat una nova manera de traslladar la mercaderia entre magatzems de dipòsit temporal (ADT) mitjançant un sistema de notificacions denominades G5. La companyia ho ha qualificat com una forma “més àgil, eficient i simplificada” d’operar, que li ha permès experimentar “un procés fluid a les portes de camions i moviments ferroviaris”. En aquest sentit, la pròpia terminal està preparada per a realitzar les notificacions de trasllat. Per això, ha posat a la disposició dels usuaris aquest servei, així com assessorament gratuït per a aclarir dubtes.

Entre els avantatges que suposen les notificacions G5 enfront del sistema tradicional de gestió de tràmits, en el primer cas el poden realitzar els ADT o els operadors econòmics autoritzats (OEA), mentre que en el segon només el pot realitzar una entitat autoritzada com a expedidor autoritzat de trànsits. Així mateix, en l’àmbit dels avals, amb les notificacions G5 no es precisa cap específic com obligat principal per al trasllat.

Amb el nou sistema, es podrà agrupar en un mateix G5 tots els contenidors de les partides que es declaren

D’altra banda, mentre que la mercaderia incorporada s’ha de realitzar normalment per contenidor, amb el nou sistema es podrà agrupar en un mateix G5 tots els contenidors de les partides que es declaren. A més, en referència a la documentació necessària, en la tramitació d’un trànsit es requereix disposar de la documentació comercial i de transport, mentre que en les notificacions G5 només es necessita el número de sumària i les partides.

Altres beneficis, en aquesta ocasió en relació a la introducció de dades, és que no s’han de realitzar de manera manual, sinó que les dades es recullen de manera automàtica de la declaració sumària. Així mateix, en cas d’error no es precisa la intervenció de la duana de control, ja que el nou sistema es poden fer modificacions telemàtiques sense la seva intervenció, han recordat des de BEST.