27 de octubre de 2021 | Actualizado 15:37
El nou president de la Fundación Cetmo, Pere Padrosa, durant un acte internacional en la seva etapa de la Generalitat de Catalunya | ITF

Pere Padrosa pren el relleu de Juan Miguel Sánchez en la Fundació Cetmo

El nou president, proposat per Feteia, ha comptat amb un suport unànime per part dels patrons de l’organisme

El director de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya entre el 2013 i el 2019, Pere Padrosa, reemplaçarà Juan Miguel Sánchez com a president de la Fundació del Centre per al Estudi del Transport en el Mediterrani Occidental (Cetmo). El candidat, proposat per Feteia, ha comptat amb un suport unànime per substituir l’actual president, que ha decidit deixar el càrrec.

Padrosa va deixar el seu càrrec en la Generalitat de Catalunya a finals del 2019. En aquest període, havia representat a l’Executiu català en la fundació que ara passa a presidir. Nascut a Figueres (Girona) l’any 1965, és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i compta amb un màster PADE (Programa d’Alta Direcció d’Empreses) per IESE. Des del 1989, havia ocupat diversos càrrecs executius en el Grup Padrosa, empresa dedicada al transport internacional per carretera, grues de gran tonatge i serveis logístics, del qual va ser el president. Padrosa també ha estat president de l’Associació d’Empreses del Transport Internacional per Carretera (Astic) des de l’any 2000 fins al 2012 i vicepresident de l’IRU (International Road Union). També en l’àmbit associatiu empresarial, va formar part de la junta directiva de la CEOE entre el 2008 i el 2010 i va ser president de la Federació de Transport i Logística de la Confederació de Transport per Carretera fins al 2012, entre altres.

Des de la creació del Cetmo el 1985, l’organisme s’ha tornat un actor de primer ordre per afavorir la cooperació i la millora de les condicions del transport entre els països del Sud d’Europa i del Magreb. La institució porta a terme estudis de les infraestructures, dels fluxos i de la legislació del transport amb l’objectiu de proporcionar les eines necessàries per al desenvolupament d’iniciatives encaminades a millorar els intercanvis i la mobilitat. La Fundació Cetmo té com a patrons el ministeri de Transportes, la Generalitat de Catalunya, Feteia, Agencia Tributaria, Puertos del Estado, Autoritat Portuària de Barcelona, Anave, CETM, Cambra de Comerç de Barcelona i Fenebús.