27 de octubre de 2021 | Actualizado 15:37

Mecalux optimitza la logística de IXOS Cealco amb el seu software de gestió de magatzems

El sistema dissenya les rutes pel magatzem i envia instruccions als operaris sobre com preparar cada comanda
Mecalux

La companyia especialitzada en solucions de magatzematge Mecalux ha implementat el seu sistema de gestió de magatzems (SGA) Easy WMS en les instal·lacions de IXOS Cealco a Granollers (Barcelona). El grup majorista de lampisteria, climatització i calefacció ha apostat per aquest software per a agilitar la preparació i expedició de les comandes i, al mateix temps, controlar amb major precisió l’estat de les seves referències. El magatzem multicanal disposa de 5.000 metres quadrats i gestiona més de 5.000 referències, des d’on es proveeix a les botigues de IXOS i als 93 punts de venda dels socis que conformen el grup.

En relació a això, IXOS Cealco ha llançat recentment una cadena de botigues pròpies a Espanya, de manera que s’ha proposat modernitzar i perfeccionar la seva logística, segons ha assenyalat Mecalux. Tant per a les noves botigues com per als socis del grup, el SGA s’encarrega de dissenyar les rutes pel magatzem i envia instruccions als operaris sobre com preparar cada comanda. D’aquesta manera, permet minimitzar les distàncies a recórrer pel magatzem i preparar un major nombre de comandes en el menor temps possible.

El software busca minimitzar les distàncies a recórrer pel magatzem i preparar un major nombre de comandes

Així mateix, Easy WMS es coordina amb el ERP Sage X3 de IXOS Cealco per a controlar la traçabilitat de l’estoc. “La nostra prioritat era que el sistema de gestió de magatzems s’integrés còmodament amb el ERP i que es pogués adaptar als canvis de l’empresa”, ha detallat el director de Logística de l’empresa, Manuel Hervás. “Aquest magatzem és el primer que s’ha destinat per al projecte IXOS, si bé esperem obrir més botigues i magatzems en el futur i volem que es puguin acoblar amb la mateixa facilitat”. Finalment, el programa també assigna una ubicació a cada producte que entra en el magatzem, tenint en compte el sistema ‘first in, first out’ en el qual es basa IXOS Cealco. “Encara que els nostres productes a penes tinguin data de caducitat, ens assegurem que s’expedeixin segons l’ordre d’arribada”, ha conclòs el directiu.