22 de octubre de 2021 | Actualizado 19:02

La segona edició del BNEW duplicarà les temàtiques lligades a la nova economia

Se sumaran especialistes i trobades centrades en mobilitat, sostenibilitat, talent, ciència i ciutat en l'esdeveniment d'enguany
L'estació de França durant la primera edició del BNEW de l'any passat | BNEW

El delegat especial de l’Estat a la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha avançat que el Barcelona New Economy Week (BNEW) duplicarà les temàtiques de la primera edició. Durant una jornada en línia del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, Pere Navarro ha assenyalat que als cinc àmbits del primer BNEW (logística, ecommerce, zones econòmiques, indústries digitals i sector immobiliari) se sumaran enguany altres cinc àmbits: mobilitat, sostenibilitat, talent, ciència i ciutat.

L’esdeveniment híbrid d’aquest 2021, que se celebrarà entre el 3 i el 5 d’octubre, incorporarà també noves seus físiques des de les quals retransmetre les trobades en streaming. En la trobada de l’any passat, es va centralitzar l’activitat en tres espais de la ciutat: l’estació de França, Casa Seat i l’edifici de Telefónica en la Plaça de Catalunya de Barcelona. A aquests llocs, s’afegiran altres “emplaçaments emblemàtics”, perquè “volem que tothom sàpiga que es desenvolupa a Barcelona”. Si en la primera edició del BNEW van participar 400 ponents, ara el repte, com ha reconegut Pere Navarro, “és aconseguir 700 speakers de nivell”.

De cara al futur, el delegat de la Zona Franca de Barcelona ha insistit en l’estratègia d’internacionalitzar l’esdeveniment híbrid dedicat a la nova economia. “Estem treballant en això” amb l’objectiu que en futures edicions sigui possible que, durant els quatre dies de celebració de la trobada, es generi coneixement i contingut durant les 24 hores amb l’emissió des d’altres parts del món, ha explicat Pere Navarro. D’aquesta manera, ha continuat, es podria multiplicar l’audiència en emetre en diferents “franges horàries”. De moment, el màxim responsable de la Zona Franca de Barcelona ha citat ciutats com Dubai o Lisboa com a possibilitats per a iniciar aquesta estratègia de consolidació i ampliació internacional del BNEW.

PRIMERA EDICIÓ DE LA BARCELONA WOMAN ACCELERATION WEEK
Dins de l’activitat de salons, esdeveniments i fires de la Zona Franca de Barcelona, enguany es llança, per primera vegada, una trobada digital per a accelerar la igualtat de gènere en l’àmbit industrial. Amb la col·laboració de la Fundación Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles, l’esdeveniment, que se celebrarà de manera virtual entre el 3 i el 5 de març, acollirà “nou debats centrats en el talent, la formació i el lideratge empresarial com a base per a accelerar i dinamitzar la igualtat de gènere i aconseguir la igualtat d’oportunitats de la dona en el sector industrial a nivell local i global”, segons han explicat els seus impulsors. En aquesta primera edició, que es realitza amb la col·laboració del Consell de la Dona de la Zona Franca, “el format està totalment adaptat a les circumstàncies, per la qual cosa es desenvoluparà de forma 100% virtual i es transmetrà des dels estudis d’RTVE” a Sant Cugat del Vallès i Madrid.