6 de mayo de 2021 | Actualizado 21:18

La Generalitat destina fons per a mantenir autopistes després de la fi de la seva concessió

S'han aprovat 23,7 milions d'euros per a conservar trams de la C-32, C-33 i C-31, una vegada passi la seva gestió i explotació al Govern
Abertis

L’última reunió del Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat destinar una partida de 23,7 milions d’euros per a la conservació durant quatre anys de trams d’autopistes de la seva titularitat que finalitzen la concessió aquest mateix exercici. Es tracta de diversos trams de la C-32, C-33 i C-31 i els fons s’invertiran en “la conservació ordinària dels elements funcionals d’aquestes vies, per a garantir la seguretat viària, unes condicions adequades de conducció i un estat òptim de manteniment de la xarxa”, ha assenyalat el Govern.

Concretament, finalitza el pròxim 31 d’agost el contracte amb la societat concessionària Invicat (Abertis), que gestiona i explota actualment les autopistes C-32 (nord), C-33 i un tram de la C-31. A partir d’aquesta data, el departament de Territori i Sostenibilitat assumirà la gestió i explotació directes d’aquestes infraestructures.

INVERSIONS EN SENYALITZACIÓ HORITZONTAL DE LA XARXA VIÀRIA
La Generalitat també ha compromès una inversió d’altres 13,4 milions d’euros fins a 2025 en el manteniment de la senyalització horitzontal de la xarxa viària en carreteres de les quatre províncies catalanes. Les actuacions persegueixen “garantir un estat de conservació adequat de les marques viàries, així com afavorir la seguretat de la conducció”.