26 de septiembre de 2021 | Actualizado 8:20

Tarragona replica al juliol el tràfic portuari previ a la pandèmia

La càrrega general és el grup de mercaderies que més creix al port de Tarragona, tant en les xifres mensuals com en l'acumulat
Autoridad Portuaria de Tarragona

Les instal·lacions del port de Tarragona han registrat un moviment de 2,4 milions de tones al juliol, dada que replica el volum registrat en el mateix mes de 2019, previ a l’esclat de la pandèmia. D’aquesta manera, “continua el camí de la recuperació de la xifra de tràfics consolidant un nou període de moviments a l’alça”, ha manifestat l’autoritat portuària.

Les mercaderies acumulades en els set primers mesos de 2021 encara se situen per sota de l’etapa prepandèmica. Fins a juliol, Tarragona ha comptabilitat un moviment portuari de 17,5 milions de tones, el 21% més que en el mateix període de 2020, però el 9,3% menys que entre gener i juliol de 2019. Després de superar la primera part de l’exercici 2021, “la projecció del port de Tarragona és sobrepassar la barrera dels 30 milions de tones mogudes a la fi d’any, superant amb escreix els 26,8 de milions de tones del 2020″.

La càrrega general és el grup de mercaderies que més creix, tant en les xifres mensuals com en l’acumulat. De fet, ha aconseguit superar les seves dades prepandèmiques fins a juliol, amb un total de 1,3 milions de tones, el 21,7% més que abans de la crisi sanitària. Segons l’autoritat portuària, “aquestes dades reflecteixen els resultats de l’estratègia comercial del port de Tarragona per a captar i potenciar aquest grup de mercaderies”.

Per part seva, tant els líquids a dojo com els sòlids sumen volums inferiors al període gener-juliol de 2019. Si bé, el tràfic dels sòlids és el més afectat, amb una disminució acumulada fins a juliol de 2021 del -30,8% si es compara amb el registre prepandèmic.