30 de marzo de 2023 | Actualizado 18:04

Ikea suma furgonetes elèctriques al seu servei de repartiment a Barcelona

La incorporació d'aquestes unitats permetrà que una de cada deu lliuraments de l'empresa en la capital catalana sigui en furgoneta elèctrica
Ikea

La companyia sueca de mobles Ikea continua ampliant la seva flota elèctrica després d’adquirir 10 furgonetes zero emissions per al repartiment a la ciutat de Barcelona, amb les quals espera evitar 88 tones anuals de CO2 i duplicar el percentatge de lliurament sense emissions. De cara al pròxim quadrimestre, preveu que el 10% dels seus desplaçaments es realitzi amb furgonetes elèctriques, amb més de 2.000 enviaments mensuals.

Ikea espera aconseguir que el 100% de la seva flota sigui zero emissions en 2025. En l’actualitat, el 34% de la flota pròpia o llogada de la companyia sueca a Espanya és elèctrica i e 38%, híbrida. Aquesta incorporació s’ha dut a terme després de realitzar un pilot amb vuit furgonetes elèctriques que va aconseguir evitar 70 tones en CO2; així, al voltant del 14% de les comandes de tota Catalunya es van lliurar amb aquesta fórmula, incloent el servei de muntatge i instal·lació de cuines. “Ha donat un resultat molt positiu que ha portat a continuar ampliant aquest servei a altres mercats”, explica Ikea en una nota de premsa.

L’objectiu de transport zero emissions de la cadena de botigues de decoració i mobiliari serà progressiu any rere any, aconseguint el 20% al juny de 2022; 40% al juny de 2023; 80% al juny de 2024 i entre un 95% /100% al juny 2025. La directora de Sostenibilitat d’Ikea a Espanya, Mónica Chao, defineix el compromís com a “ambiciós, ja que a més hi ha hagut canvis en les formes de compra amb un gran impuls del digital”.