24 de octubre de 2021 | Actualizado 8:02

Kombiverkehr recupera la seva quarta freqüència entre Barcelona i Ludwigshafen

L'operador intermodal va suspendre aquest servei en 2019 perquè necessitaven millorar els processos relatius a la manipulació de semiremolcs
Kombiverkehr

La companyia ferroviària multimodal Kombiverkehr afegeix una quarta freqüència entre Barcelona-Morrot i Ludwigshafen (Alemanya) a través del túnel Le Perthus. D’aquesta manera, reprèn el servei que va inaugurar en 2019 i va suspendre pocs mesos més tard per la necessitat de millorar els processos relatius a la manipulació de semiremolcs. Les noves capacitats creades “haurien de beneficiar especialment als semiremolcs”, a més del segment dels contenidors cisterna. Aquesta decisió segueix la línia de l’empresa de continuar ampliant la seva oferta a Espanya. La seva última aposta va ser sumar-se a la joint venture de la Combi Terminal Catalonia (CTC) a l’inici de l’estiu.

“Estem ampliant la nostra capacitat de transport de remolcs en més del 30%, no sols amb noves sortides de trens, sinó també mitjançant un major ús dels vagons dobles tipus pocket megatrailer T3000 per a semiremolcs amb una altura interior lliure de tres metres”, ha explicat el director general, Alexander Ochs. El creixement en el transport ferroviari de semiremolcs “no es deté” i l’operador intermodal vaticina “un nou augment del nombre de semiremolcs que es transportaran per ferrocarril”. Kombiverkehr ofereix serveis d’enllaç en un procés de finestreta única des de Ludwigshafen (Alemanya) amb Escandinàvia i els països bàltics. Actualment, la companyia disposa de 25 trens directes que connecten Espanya i Alemanya a la setmana en totes dues direccions.

En relació amb la sostenibilitat dels seus serveis, l’empresa explica que s’emeten aproximadament dues tones menys de CO2 per cada unitat de transport de 25 tones mètriques. Així, es redueix el 80% les emissions contaminants en un trajecte de més de 1.200 quilòmetres en la ruta en comparació amb el transport per carretera.