24 de octubre de 2021 | Actualizado 8:02

El BNEW 2021 es reafirma com a escenari per a rellançar l’economia

L'esdeveniment híbrid tanca la seva segona edició amb més de 12.000 participants en línia i 3.000 assistents presencials
Autoritats presents en la clausura d'aquesta edició | BNEW

La segona edició de Barcelona New Economy Week (BNEW), organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha tancat les seves portes amb rècord de participació. Més de 12.000 persones han seguit de manera remota les 244 sessions híbrides que van tenir lloc del 5 al 8 d’octubre. Enguany sí ha estat possible comptar amb públic presencial i les seves xifres ascendeixen a 3.000 assistents físics. “Durant quatre dies, Barcelona ha estat de nou la seu de la nova economia i ha mostrat tenir un teixit empresarial fort, consolidat i divers, a més d’un gran potencial pel que fa a digitalització, innovació i progrés”, ha destacat el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro. L’èxit d’aquesta segona edició ha portat a Pere Navarro a avançar ja les dates per al tercer BNEW, que se celebrarà del 3 al 6 d’octubre de 2022.

La trobada d’enguany ha aconseguit doblegar les xifres de tots els indicadors, també del nombre de ponents, que han ascendit a 821 speakers internacionals. El 47% dels participants han estat exteriors, pertanyents a 145 països diferents, entre els quals destaquen països d’Amèrica Llatina com Veneçuela, Colòmbia, Mèxic, l’Equador i l’Argentina. “Les xifres de seguiment en línia nacional i internacional evidencien que les empreses i els professionals necessiten més que mai un espai compartit per a avançar cap a la nova economia, amb actors de tot el món i amb la mirada posada en la reactivació”, ha manifestat la directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué.

En quatre dies, s’han aconseguit un total de 33.828 visualitzacions de les sessions híbrides. Les relatives a la logística han estat de les més seguides al costat dels debats de ecommerce, sostenibilitat, real estate, digital industry i les ponències inspiradores. La vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha presidit el lliurament dels premis a Millor Innovació de cadascun dels nou sectors empresarials de BNEW. Les nou startups guanyadores han estat Decoditive (ecommerce), Newe (logística), The Predictive Company (real estate), Utvyakta Ab (digital industry), Alén Space (zones econòmiques), Advanced Air Mobility (mobilitat), Econcrete (sostenibilitat), The Blue Box Biomedical Solutions (ciència) I Opground (talent).

La tercera edició del BNEW se celebrarà del 3 al 6 d’octubre de 2022

Durant l’acte de clausura d’aquesta segona edició, el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, ha destacat que el BNEW “va ser una resposta a una situació d’incertesa” derivada de l’actual pandèmia i que ja estem percebent millors xifres econòmiques que les registrades en 2019. “Amb aquesta segona edició, veiem que Barcelona i la resta del país comença a respirar uns aires d’una certa normalitat que enyoràvem fa uns mesos”, ha reconegut.

Per part seva, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha compartit aquest optimisme i ha subratllat que l’enfocament de Barcelona ha d’anar de la mà de la recuperació de posicions en alguns àmbits, així com “continuar sent una referència de l’economia emergent que es preconitza en el BNEW”. Finalment, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha manifestat que “el BNEW és un gran mirador a la revolució tecnològica que ens espera”.