27 de noviembre de 2021 | Actualizado 8:31

El port de Barcelona accelera al setembre la seva recuperació del tràfic de contenidors

El moviment de contenidors acumulat fins a setembre ja supera en el 6% al volum registrat en el mateix període de 2019
Autoritat Portuaària de Barcelona

Les terminals de contenidors del port de Barcelona van tancar el mes de setembre mantenint la seva tendència alcista dels últims mesos. El moviment total de contenidors dels tres primers trimestres ha crescut el 6% per sobre del mateix període de 2019 i suma un total de 2,7 milions de teus. Si comparem la xifra amb l’any passat, les dades confirmen una progressiva recuperació i registren un increment del 30,6% per al mateix període.

No obstant això, quant al tràfic global de mercaderies, encara que hi ha mostres de reactivació respecte a l’any passat (17,9%), se situa en 50 milions de tones, encara el 4% per sota respecte el mateix període de 2019, quan el port de Barcelona va registrar un volum de 52 milions de tones.

La Xina continua sent el primer soci comercial i registra un increment de l’intercanvi de contenidors del 21%

L’autoritat portuària destaca una recuperació de tràfic en pràcticament tots els segments respecte a 2020, amb l’excepció dels líquids a granel, que pel descens del gas natural i les gasolines disminueixen el 6,7%. No obstant això, els granels sòlids creixen el 14,1% (3,4 milions de tones), els automòbils, el 16,9% (374.984 unitats) i els passatgers, 30,6% (993.047 persones). Si es comparen aquestes dades amb les xifres prepandèmiques, els percentatges de variació canvien. Respecte el mateix període de 2019, si bé creixen els granels sòlids (9,6%), disminueixen els líquids (-24%), els automòbils (-54%) i els passatgers (-73%), encara que amb el transcurs de l’any s’han anat reduint les distàncies.

D’altra banda, la Xina continua sent el primer soci comercial del port de Barcelona i registra els primers nou mesos d’enguany un increment del 21% en l’intercanvi de contenidors. El segon gran soci és els Estats Units (+15,8%), seguit per Turquia (+17,1%), l’Índia (+28,5%) i Unió dels Emirats Àrabs (+11,5%).

L’ACTIVITAT DE CREUERS ES RECUPERA AL SETEMBRE
Per primera vegada enguany, el port de Barcelona ha superat al setembre la xifra total de passatgers en creuers, una activitat que es va reprendre el 26 de juny. Si l’any 2020 es van registrar 198.842 passatgers fins a la prohibició per l’estat d’alarma el 15 de març, aquest setembre el nombre acumulat de viatgers se situa en 213.619. L’autoritat portuària celebra aquest increment del 7,4% com un indicatiu de la recuperació del sector.