29 de septiembre de 2022 | Actualizado 19:45
El president de Cimalsa, Enric Ticó, i l'alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, aquest dilluns en la signatura del conveni de col·laboració | Cimalsa

Cimalsa i l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires estudien la creació d’un Truck Center

Un estudi analitzarà la viabilitat de construir un aparcament de 30.000 metres quadrats i capacitat per a uns 230 camions al municipi

L’empresa pública catalana Cimalsa i l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires (Barcelona) han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per als propers quatre anys, que servirà com a base per a dur a terme un estudi sobre la implantació d’un Truck Center al polígon industrial de Can Margarit. En total, l’aparcament es construiria en un terreny de 30.000 metres quadrats cedits per l’ajuntament i s’estima que podria tenir capacitat per a uns 230 camions.

“Aquest Truck Center s’usarà com a aparcament i per prestar serveis i equipaments al sector”
Enric Ticó President de Cimalsa

Amb la signatura d’aquest acord, totes dues parts es comprometen a la realització d’un estudi de viabilitat del projecte, un espai d’estacionament de camions que serà gestionat per Cimalsa. El seu president, Enric Ticó, explica que el desenvolupament, que s’emmarca en l’Estratègia Logística per a la Internacionalització de l’Economia Catalana (ELIEC), tindrà altres funcionalitats més enllà de l’aparcament, com “la prestació de serveis i equipaments al sector”. Aquesta estratègia va ser aprovada per l’Executiu català el passat 9 de febrer i contempla, entre altres aspectes, la coordinació, regulació i promoció del sector o l’agilitat del desenvolupament de sòl logístic i intermodal.

Per la seva part, l’alcalde del municipi de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, destaca la necessitat d’aquest projecte al polígon de Ca Margarit “tant per a l’àmbit industrial de la nostra localitat com per al seu entorn”, així com “per donar resposta a les necessitats de serveis dels professionals del sector”. Aquest polígon es troba molt proper de Martorell i compta amb connexions viàries amb Barcelona, per la qual cosa és considerat com un lloc estratègic pel gran volum de transport i operacions logístiques en el seu entorn.

Llegeix també

El port de Barcelona posa en marxa el seu nou truck center

El Mercantil

Barcelona

El port de Barcelona posa en marxa el seu nou truck center

Després de la signatura d’aquest conveni, comencen quatre anys de col·laboració entre el municipi i l’empresa pública dependent de la Generalitat. Dins d’aquest període, es realitzarà un estudi de viabilitat que contemplarà, entre d’altres, els següents requisits tècnics: “Un nombre mínim de places de camions i turismes, serveis complementaris mínims, accessos, mitjans de seguretat i tipologia del tancament”, indiquen des de Cimalsa.