1 de julio de 2022 | Actualizado 17:50

El SIL tanca una nova edició com a punt de trobada del negoci logístic

Un total de 12.152 assistents de 81 països, entre ells Mèxic, Colòmbia i l'Argentina, han assistit a aquesta edició del saló
P.B. / Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Saló Internacional de la Logística (SIL), organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), tanca les seves portes i es posiciona com a punt de retrobament del sector. “Després de tres anys, podem dir avui que ha estat un gran èxit”, ha destacat el delegat especial de l’Estat de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, “parlem del SIL del retrobament i de la recuperació, malgrat les circumstàncies mundials”. A aquesta 22 edició de la fira han acudit un total de 12.152 assistents de 81 països, principalment de Mèxic, Colòmbia, l’Equador i l’Argentina.

“Després de tres anys, podem dir avui que SIL ha estat un gran èxit”
Pere Navarro Delegat especial de l'Estat a la Zona Franca de Barcelona

Durant els tres dies que ha durat l’esdeveniment, un total de 3.386 visitants han assistit a alguna de les 81 sessions organitzades al SIL, que ha comptat amb la presència de 314 speakers i d’Extremadura com a comunitat autònoma convidada. La sostenibilitat de les flotes de repartiment, l’automatització del fulfillment o l’ecommerce són algunes de les temàtiques abordades en els panells d’enguany. “Estem molt satisfets”, ha apuntat la directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué, “moltes operacions s’han tancat en el primer dia”.

En relació a les xifres que s’extreuen de les trobades empresarials, el SIL ha generat més de 6.620 contactes en el Cercle de Networking i 374 persones han presentat la seva sol·licitud a llocs oferts per empreses participants del Job Market Place, impulsat per Barcelona Activa. Amb aquestes dades, Blanca Sorigué ha manifestat que “el SIL està més fort que mai”. Al mateix temps, ha subratllat que continuaran treballant “per donar visibilitat a la importància del sector en la societat”, a més de continuar aportant a les empreses “les claus necessàries per afrontar els reptes globals de la logística i l’ecommerce en un context en constant evolució”.

“Continuarem treballant per donar visibilitat a la importància del sector en la societat”
Blanca Sorigué Directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona

En la Nit de la Logística, celebrada en el si de la fira, s’han lliurat els Premis SIL. El guardó a la millor innovació ha recaigut sobre Project44 per la seva solució d’intel·ligència portuària que monitoritza la congestió marítima a tot el món. Quant al reconeixement en sostenibilitat, s’ha premiat a la terminal de contenidors Hutchison Port BEST pel seu model operatiu semiautomatitzat basat en l’ús de grues elèctriques. Per part seva, Usyncro ha estat la guanyadora en la categoria de millor startup per la seva solució en el núvol que digitalitza els enviaments i, finalment, la directora de Logística de Puig, María Enrech, ha rebut el guardó al talent femení per aconseguir fer més sostenible la xarxa logística en el sector de la bellesa a través de la col·laboració.

EL PORT DE BARCELONA REIVINDICA LA LOGÍSTICA EN EL SILEntre 300 i 350 persones han assistit a les ponències organitzades pel port de Barcelona, que ha participat en el SIL amb un estand propi on han desenvolupat temàtiques com la innovació, la formació i la sostenibilitat. “El SIL és una reivindicació de la logística i el port de Barcelona és aquí per reivindicar la logística”, ha destacat el president del port, Damià Calvet.