29 de junio de 2022 | Actualizado 16:56

El port de Barcelona suma el ferrocarril a les certificacions i processos de la seva marca de qualitat

La marca de qualitat de l'Autoritat Portuària de Barcelona celebra el seu desè aniversari amb la incorporació de nous serveis
Celebració del desè aniversari de la marca de qualitat | Autoritat Portuària de Barcelona

La marca de qualitat del port de Barcelona amplia les seves certificacions i processos a nous tipus de serveis com el ferrocarril. “La incorporació del tren donarà major transparència en les operacions, de tal manera que el client sabrà on es troba la mercaderia en tot moment, i establirà compromisos d’eficiència amb el client”. L’Autoritat Portuària de Barcelona ha subratllat que, d’aquesta manera, “el port es converteix en el primer de l’Estat que donarà garanties concretes de servei”. En aquest sentit, auguren que “aquesta millora de l’eficiència i la fiabilitat de les operacions permetrà ampliar la capacitat de servei del port, la possibilitat d’obrir-se a nous clients i l’atracció de nous tràfics”.

“Barcelona és el port de l’Estat que més mercaderies mou per ferrocarril”
Damià Calvet President de l'Autoritat Portuària de Barcelona

L’anunci s’ha realitzat durant la celebració del desè aniversari de la marca de qualitat del port de Barcelona, que ha reunit part de la comunitat portuària i a la majoria de professionals d’empreses i administracions que compten amb el segell Efficiency Network. El president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Damià Calvet, ha recordat que Barcelona “és el port de l’Estat que més mercaderies mou per ferrocarril”. Calvet ha subratllat que la seva incorporació a la marca de qualitat demostra l’aposta per aquesta manera de transport. El president ha agraït l’esforç de totes les organitzacions per la seva implicació i la voluntat d’atendre les millores que proposa l’equip de la marca de qualitat.

Així mateix, ha destacat la importància en aquests temps “d’establir un marc estable de col·laboració, com el del Efficiency Network, per a oferir fiabilitat i certitud en les operacions logístiques”. L’Autoritat Portuària de Barcelona ha assenyalat que la marca de qualitat ha consolidat “aquest model de col·laboració com un referent de bones pràctiques logístiques a les quals empreses i administracions es comprometen amb la seva adhesió per a oferir fiabilitat, informació i transparència i seguretat als seus clients”. De fet, “la participació activa de més de 300 professionals permet la interrelació de les organitzacions, creant vincles i intercanvis de coneixement que aporten riquesa, enforteixen i donen solidesa a tota la comunitat portuària”, assegura l’entitat portuària.