7 de octubre de 2022 | Actualizado 0:01

El sector logístic guanya pes a Catalunya amb la creació de la secretaria de Mobilitat i Logística

S'han creat també noves subdireccions, una per al transport ferroviari i una altra per a la descarbonització i les carreteres intel·ligents
Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori

La Generalitat de Catalunya eleva el paper de la logística i la inclou en la renovació de l’estructura del departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. A partir d’ara, la fins ara secretaria de Territori i Mobilitat es transforma en la secretaria de Mobilitat i Logística. Isidre Gavín es manté al capdavant d’aquesta responsabilitat, que tindrà com a principal objectiu “consolidar el sistema logístic català i el seu pes i importància econòmica i estratègica per al nostre país”. En l’actualitat, el negoci logístic representa més del 14% del Producte Interior Brut (PIB) a Catalunya, segons xifres de l’empresa pública Cimalsa.

Les noves subdireccions convocaran un concurs al setembre per a triar als seus màxims responsables

Al mateix temps, el Govern han creat dues noves subdireccions en el si del departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. D’una banda, la subdirecció de Transport Ferroviari s’encarregarà dels treballs necessaris per a culminar el traspàs integral del servei de Rodalies de Renfe. Per una altra, la subdirecció general de Descarbonització i Carreteres Intel·ligents neix per a impulsar la descarbonització del transport, tant de mercaderies com de passatgers, i per a implementar innovacions tecnològiques en matèria d’infraestructura viària, com el BIM (Building information Modeling). Totes dues subdireccions triaran als seus màxims responsables a partir d’un concurs intern de funcionariat que es publicarà aquest mes de setembre.

La remodelació també afecta a la secretaria d’Estratègia Territorial i Agenda Urbana, que assumirà funcions relacionades amb polítiques d’equilibri, cohesió territorial, muntanya i del litoral. Així mateix, la direcció general d’Ordenació del Territori i Urbanisme assumeix les competències d’arquitectura i paisatge urbà mitjançant la nova denominació de direcció general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura.