27 de septiembre de 2022 | Actualizado 19:02
El vaixell de Sym Naval ha estat presentat al port de Vilanova i la Geltrú pel secretari de Mobilitat i Logística de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín | E.M.

Sym Naval enllesteix el seu primer vaixell elèctric i ampliarà la seva base a Vilanova i la Geltrú

La primera embarcació elèctrica multipropòsit destinada a tasques portuàries a Europa desperta l'interès de diversos actors del negoci marítim

La constructora de vaixells Sym Naval ha enllestit la construcció de la seva primera embarcació elèctrica a les instal·lacions que la companyia té al port de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), que gestiona Ports de la Generalitat. La previsió d’un increment en l’activitat de l’empresa de construcció naval pel que fa a aquesta mena de comandes, juntament amb altres factors que augmenten les operacions de la companyia, ha motivat l’inici del procés per ampliar les instal·lacions de les quals disposa al recinte català. Concretament, el president de Sym Naval, Francisco Lage, ha explicat que el projecte d’ampliació a Vilanova està en fase de tràmits administratius, uns tràmits que espera que puguin concloure al cap d’un any.

Pel que fa al vaixell elèctric, es tracta d’un model multipropòsit destinat a tasques portuàries i el primer de les seves característiques que s’ha construït a Europa, segons ha explicat el màxim responsable de l’empresa de construcció naval. “Hi ha una gran expectació al mercat per veure com funciona aquest model”, ha manifestat Francisco Lage. De fet, empreses i institucions portuàries d’arreu del món s’han interessat en aquestes unitats, entre elles l’Autoritat Portuària de Barcelona. Francisco Lage preveu què, davant dels reptes que presenta la descarbonització dels recintes portuaris, es dispararà la necessitat d’aquest tipus d’embarcacions elèctriques. Tan bon punt les autoritats portuàries fixin als plecs de condicions el requeriment de disposar d’aquests equipaments per reduir emissions, ha insistit, es multiplicaran els encàrrecs per part d’empreses interessades a mantenir o optar als concursos d’activitats auxiliars o portuàries.

“Hi ha una gran expectació al mercat per veure com funciona aquest primer model”
Francisco Lage President de Sym Naval

El president de Sym Naval també s’ha referit al repte tecnològic que ha plantejat el disseny i fabricació de l’embarcació. En aquest sentit, ha recordat que “l’objectiu no era ni és construir un vaixell elèctric, sinó un vaixell que produís zero emissions”. El constructor d’embarcacions auxiliars espera que la seva primera unitat elèctrica ja sigui operativa a finals de setembre al port de Castelló, on l’armador del vaixell, l’empresa basca Consulmar, l’ha destinada.

La unitat adquirida per aquesta companyia disposa d’una autonomia de vuit hores i d’una propulsió 100% elèctrica, que es deu a les dues bateries que duu instal·lades. Tant l’una com l’altra es carregaran amb energia renovable subministrada per panells fotovoltaics ubicats al port castellonenc. Segons Sym Naval, el vaixell pot dur a terme les mateixes tasques que un multipropòsit convencional, amb un cost de fabricació d’aproximadament el 30% més, una inversió que, segons Francisco Lage, es recupera al cap de set anys pel fet que la nau pràcticament no requereix cap manteniment.

POTENCIAR LA INDÚSTRIA ALS RECINTES DE PORTS DE LA GENERALITAT
El secretari de Mobilitat i Logística de Catalunya i president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín, ha posat el focus en el pes econòmic que tenen els ports a la presentació de l’embarcació que Sym Naval ha construït. “Els ports han de ser motors econòmics, i, per tant, han de ser capaços de crear les condicions per què empreses com Sym Naval desenvolupin les seves activitats industrials”, ha assenyalat en la seva intervenció.