7 de octubre de 2022 | Actualizado 0:01

L’empresa de packaging Ondunova amplia la seva planta a Barcelona per guanyar capacitat

El fabricant de cartró ondulat inverteix 24 milions d'euros en el projecte, 700.000 euros dels quals provenen d'ajudes públiques
El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha visitat les obres de l'empresa acompanyat del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent | Generalitat de Catalunya

El fabricant de cartró ondulat per al sector del packaging Ondunova ampliarà la seva fàbrica de Santa Margarida i els Monjos, a la comarca barcelonina de l’Alt Penedès, amb l’objectiu d’expandir la seva capacitat productiva i duplicar la seva facturació en un període de tres anys. Per a això, la filial del grup alemany Klingele preveu una inversió de 24 milions d’euros en aquest desenvolupament, 700.000 euros dels quals provenen de la conselleria d’Empresa i Treball en la forma de dues de les seves iniciatives de suport a la reindustrialització del territori: la línia d’Alt Impacte Acció i la Reindustrialització de la direcció general d’Indústria de la Generalitat. Les actuacions permetran a la companyia assolir una superfície de 12.000 metres quadrats.

Les tasques d’ampliació finalitzaran l’últim trimestre de 2023

Segons fonts de l’empresa, s’espera que la nova planta sigui operativa l’últim trimestre de 2023. Una vegada operi a ple rendiment, comportarà la creació de 50 nous llocs de feina que se sumen als 150 amb els que la planta compta actualment. Des d’Ondunova revelen dades de creixement del 20% en la seva facturació de l’any 2021, un nombre que ja s’ha duplicat en el que ha transcorregut d’any. El seu director general, Jordi Carrió, atribueix a “canvis en els usos de compra” provocats per “l’impuls” que la pandèmia ha suposat per l’ecommerce. Aquests canvis, que en última instància afecten el sector del packaging, fan que el sector es trobi “en un bon moment de creixement”. Davant d’aquesta situació, Carrió ha emfatitzat que a l’entitat volen “estar preparats per incrementar les capacitats productives amb la construcció de nous espais energèticament més sostenibles i amb la instal·lació de nova maquinària que ens permeti ser més eficients en matèria de costos, retallades i energèticament”.

L’anunci de la inversió i les obres d’ampliació l’ha fet el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, que en una visita a les futures instal·lacions juntament amb el conseller català d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha defensat la importància de projectes com el d’Ondunova per al territori per la seva vocació sostenible i el seu”compromís medioambiental”. Segons Pere Aragonès, els fons públics que s’han invertit en l’ampliació són una mostra de que “quan les empreses confien en el territori, les institucions del país col·laboren en el retorn d’aquesta confiança”. De forma similar s’ha expressat el titular d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha volgut destacar l'”exemple paradigmàtic” que el projecte d’Ondunova suposa per a l’agenda reindustrialitzadora del Govern: “Projectes arrelats al territori, que creen sinergies amb el seu entorn immediat, innovadors i que aposten per la sostenibilitat”.