31 de marzo de 2023 | Actualizado 10:56

Aduanas Ginjaume ultima una plataforma digital per a fer front a l’augment d’operacions

La companyia confia a mantenir el creixement a doble dígit i incrementar el negoci als sectors de salut, retail, hightech i industrial
Agsa

La firma transitària Aduanas Ginjaume (Agsa) afronta el 2023 invertint en matèria de digitalització. En aquest sentit, la companyia desenvolupa una plataforma digital per a clients que es presentarà aquest any i que pretén situar-la com a “un referent tecnològic del mercat transitari”, segons explica el director general adjunt, Marc Ginjaume. L’empresa catalana té previst que aquest desenvolupament tecnològic li permeti una millora transversal en tots els seus segments, que inclou l’internacional, les duanes, l’emmagatzematge i la distribució.

El desenvolupament tecnològic permetrà una millora transversal en els diferents segments d’activitat

Un altre dels objectius de la companyia per a 2023 és enfortir la seva àrea comercial per créixer en clients de sectors relacionats amb la salut, retail, hightech i industrial. El 2021 va registrar uns ingressos d’explotació de 12,1 milions d’euros, segons es desprèn dels comptes no consolidats del grup facilitats per Informa. Marc Ginjaume afegeix que cal “contextualitzar el resultat amb l’impacte que va suposar la pandèmia a l’activitat”, per la qual cosa “no es pot extrapolar el ritme de creixement al 2022”. En qualsevol cas, subratlla que aquesta tendència té continuïtat i es preveu un increment “tant en ingressos com en beneficis”, i preveu tancar el 2022 amb un augment del 40% respecte a l’exercici anterior. De cara a l’any en curs, el directiu d’Agsa es mostra igualment optimista i el seu objectiu és perllongar aquest nivell de creixement a doble dígit.

La transformació també es contextualitza per la incorporació d’una nova generació al capdavant de l’empresa familiar. Després de 15 anys de recorregut a multinacionals del sector digital, Marc Ginjaume ha pres el timó de la nova etapa de la companyia, iniciant una fase de relleu generacional que durarà dos anys. Aduanas Ginjaume es va fundar a Barcelona fa 40 anys centrada en el negoci transitari i d’agent de duanes actuant a la Península i l’arc mediterrani. Actualment, disposa de 15.500 metres quadrats de magatzems propis ubicats al cinturó de Barcelona i dona cobertura a 95 països.