27 de marzo de 2023 | Actualizado 5:42

Catalunya executarà el tram nord del Vallès de la B-40 un cop s’aprovin els pressupostos

El conegut com a quart cinturó metropolità de Barcelona ha estat un dels principals esculls de la negociació entre ERC i el PSC
Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya executarà el tram nord del Vallès de la B-40, infraestructura també coneguda com el quart cinturó metropolità de Barcelona o ronda del Vallès, i que ha estat un dels principals esculls de la negociació pressupostària entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). El projecte serà efectiu durant el primer trimestre del 2023 i el ministeri de Transports haurà de garantir i finançar la redacció del projecte.

L’ampliació de l’aeroport del Prat també formava part de la negociació entre ERC i el PSC

L’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat també formava part de la negociació entre els dos partits principals de l’arc parlamentari català. La B-40 és una autovia de circumval·lació de l’àrea metropolitana de Barcelona que disposa de diferents trams en servei, en construcció o planificats. L’objectiu de la infraestructura és unir per l’oest les ciutats de Sant Sadurní d´Anoia, Abrera, Terrassa, Sabadell i Granollers, evitant els cinturons més propers a Barcelona. Tots dos extrems enllaçarien amb l’autopista AP-7.

Addicionalment, també es poden considerar trams del quart cinturó dues autovies perpendiculars al mar: la C-15, que uneix Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú; i la C-60, que enllaça Granollers amb Mataró. La Ronda del Vallès es va definir el 1966 dins del Pla Director Territorial de l’Àrea de Barcelona. L’últim tram inaugurat va ser el que enllaça Abrera i Olesa de Montserrat, i Viladecavalls i Terrassa, que va ser posat en funcionament el juny del 2010. D’altra banda, la connexió entre Granollers i Mataró es va estrenar l’any 1995.