22 de abril de 2024 | Actualizado 0:01
Visita a l'Ajuntament de Reus

El president del port de Tarragona es reuneix amb alcaldes del territori

Josep Maria Cruset es reuneix amb els alcaldes de Salou, Reus i La Canonja

L’Autoritat Portuària de Tarragona es troba immersa en diversos projectes amb una afectació que transcendeix a la ciutat que l’acull. Per això, el president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset, dins de la ronda de visites institucionals que està mantenint amb diferents organismes i entitats des de la seva presa de possessió s’ha reunit amb els ajuntaments de Salou, La Canonja i Reus. Cruset ha mantingut avui aquestes trobades, després de reunir-se ahir per primera vegada amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i amb la presidenta del port de Barcelona, Mercè Conesa.

La primera reunió l’ha mantinguda amb l’alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor de Gestió i Territori, Marc Montagut. Han plantejat sobre el jaciment protohistòric de La Cella, un poblat ibèric que es troba al Cap Salou, una part del qual pertany al port tarragoní. La trobada ha servit també per compartir la visió de projectes estratègics del territori com el Centre Recreatiu i Turístic de Vila-Seca i Salou.

A continuació, Cruset, acompanyat del director general del port, Ramón Ignacio García, s’ha dirigit a l’Ajuntament de La Canonja, on s’ha reunit amb l’alcalde, Roc Muñoz, amb el primer tinent d’alcalde, Salvador Ferrer, i amb l’arquitecte municipal, Miquel Orellana. El tema central de la reunió ha estat el projecte de la nova Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), que es troba ja en tràmits administratius molt avançats, a més de les connexions terrestres amb els municipis limítrofs.

Per a finalitzar aquesta ronda de visites municipals, Josep Maria Cruset, que també havia estat primer edil de Riudoms fins a la seva designació com a president del port, s’ha desplaçat fins a Reus, on s’ha reunit amb l’alcalde, Carles Pellicer, i el regidor de PromocióEconòmica i Urbanisme, Marc Arza. La trobada ha servit per a intercanviar punts de vista sobre la importància del teixit empresarial de la capital del Baix Camp per al port de Tarragona. Josep Maria Cruset també ha explicat el projecte de la ZAL i els seus accessos i, a més, s’ha aprofitat per a recordar l’èxit del projecte de creuers a Tarragona i de la Mesa Institucional de Creuers, de la qual l’Ajuntament de Reus és membre.