20 de abril de 2024 | Actualizado 20:20

Lleida-Alguaire es consolida com a aeroport industrial

El nombre d’operacions ha crescut un 143% el 2018 respecte a l’any anterior, segons ha explicat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín

L’Aeroport de Lleida-Alguaire s’ha consolidat el 2018 com a aeroport industrial. Durant aquest període ha fet un total de 2.494 operacions, el 143% en comparació amb l’any anterior. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, ha afirmat que “orientar estratègicament l’aeroport d’Alguaire cap a l’activitat industrial i de serveis està essent un èxit i ens ofereix un recorregut de creixement molt important”.

Concretament, ha assegurat que Catalunya necessita un aeroport industrial i que “aquesta és una aposta per Lleida, perquè la ciutat ha estat tradicionalment mancada  d’activitat industrial”. A més, Isidre Gavín ha explicat que és necessari “diversificar i internacionalitzar l’activitat econòmica del territori i enfortir l’activitat industrial, i l’aeroport d’Alguaire és una aposta en aquest sentit”.

Durant 2018, diferents companyies han establert la seva base allà, com és el cas de l’empresa de transport urgent Flightline. Dins de la indústria aeronàutica, destaca l’arribada de Servitec, que actualment està reciclant una aeronau de la companyia portuguesa TAP en col·laboració amb Aeronpark. Per altra banda, en el sector aeroespacial, l’associació Cosmic ha iniciat activitats de prova de motor i llançament de coets. A més, han arribat nous tour operadors de transport de passatgers com Quality Travel o Imserso, entre d’altres.

Les noves empreses han incrementat les operacions i clients de l’aeroport, fet que explica els resultats positius que ha obtingut durant aquest últim any, asseguren des de la Generalitat. A aquestes xifres cal incloure la continuació de l’activitat d’empreses com Vueling, Air Nostrum, Singular Aircraft, Hemav, ASDT o 02 Infinity.

Per altra banda, el nombre de passatgers d’aeroports també ha crescut el 49% respecte al 2017, amb un total de 45.532 viatgers. I en l’àmbit de la formació, l’escola lituana BAA Training s’ha instal·lat a Alguaire amb 17 avions i una capacitat per a uns quaranta alumnes. L’empresa Futurhangars és l’encarregada de les tasques de manteniment de la seva flota de naus.

A més, aquest passat any l’aeroport ha signat un acord amb el Centre Universitari de Pilots de l’Estat, CESDA i Vueling per establir-hi la base de pràctiques dels futurs pilots de l’aerolínia. Amb aquestes novetats, Alguaire ha sumat tres escoles de pilots a les seves instal·lacions i s’ha convertit en el principal aeroport de formació de pilots de Catalunya.