21 de mayo de 2024 | Actualizado 5:03

El preu de lloguer de naus logístiques a Tarragona creix per damunt de la mitjana de Catalunya

L'increment de sòl logístic en la demarcació no és suficient per a donar servei a les empreses de la zona, segons el director de Cimalsa, Enric Ticó
Enric Ticó i Josep Maria Cruset han presentat les dades de la demarcació de Tarragona

Les rendes de les naus logístiques a Tarragona van créixer un 15% durant l’any 2017, una xifra que se situa per damunt de la mitjana catalana (14,6%), segons dades dels indicadors de competitivitat de l’Observatori de la Logística 2018. El director general de Cimalsa, Enric Ticó, ha presentat aquest matí al port de Tarragona les dades territorialitzades de la demarcació amb la presència del president de la infraestructura portuària, Josep Maria Cruset.

La superfície de sòl logístic a la demarcació va augmentar un 9% respecte a l’any anterior, arribant al milió de metres quadrats, la qual cosa representa el 14% el total de la superfície catalana. Tot i aquest creixement, Ticó ha apuntat que “la superfície que tenim a Tarragona està pràcticament ocupada al 100%, la qual cosa significa que, si no som capaços de generar més metres quadrats, el preu del lloguer pot seguir incrementant-se en els propers anys”. En aquest sentit, el director general de Cimalsa ha explicat que l’empresa pública està treballant en quatre polígons de la demarcació inclosos en el seu pla estratègic: la CIM el Camp, Logis Montblanc, Logis Penedès i l’àrea de l’estacionament de vehicles pesants de Riu Clar.

En referència a Logis Montblanc, Ticó ha apuntat que aquesta plataforma ja ha despertat l’interès de diverses empreses. “La disponibilitat d’inversió ja la tenim, però les obres físiques es realitzaran en base a la demanda de les indústries que s’hi instal·lin”, a apuntat.

La necessitat de sòl logístic a Catalunya ha estat l’eix central del discurs d’Enric Ticó. En aquest sentit, cal destacar que l’Incasòl i Cimalsa han anunciat el desenvolupament d’un nou sector d’activitats econòmiques al terme municipal de Lleida, amb una superfície propera a les 14 hectàrees i 60.000m2 de sostre, que donarà continuïtat a la zona industrial del Camí dels Frares i a la CIM Lleida. Amb un cost de 981.000 euros, es preveu que aquest sector, SUR-41, pugui acollir tant activitats logístiques com industrials, permetent allargar l’actual àmbit d’activitat econòmica fins a les carreteres C-13B i la Variant Sud.

Les dades de l’observatori presentat avui també apuntat que el port de Tarragona va representar el 36% del volum gestionat pel sistema logístic català l’any 2017, una dada que consolida el paper de la infraestructura portuària en el sector. Pel que fa a la xarxa de subministrament i el parc de vehicles alternatius, la demarcació va registrar un major increment en el nombre de vehicles que en el d‘estacions, sobretot en GLP, on el parc de vehicles va augmentar un 64%, mentre que les estacions es van quedar igual que en l’any anterior.

El director general de Cimalsa també ha avançat que “en futures actuacions volem desenvolupar sòl logístic proper a les estacions intermodals. O apropem el ferrocarril als centres logístics o ens quedarem fora del mercat”, un problema que també es veu reflectit en l’informe de supervisió del mercat de transport ferroviari de mercaderies 2017, aprovat per la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC).