26 de mayo de 2024 | Actualizado 10:47

Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Deltebre presenten l’ampliació del port de Deltebre a Düsseldorf

Està previst que el Pla especial del port de Deltebre, que té l’aprovació inicial, s’aprovi definitivament durant l’any 2019
Les autoritats assistents a la presentació. | Ports de la Generalitat

L’organisme Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Deltebre han presentat aquest divendres l’ampliació del port fluvial de Deltebre, a l’estand que la Generalitat de Catalunya i l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) tenen a la fira Boot de Düsseldorf, on aquest dijous es va presentar també la nova Guia nàutica de Delta Ebre Port. A l’acte hi ha assistit el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i  el president de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET), Albert Bertran, entre altres directius del sector.  

Joan Pere Gómez ha senyalat que “l’ampliació del port fluvial de Deltebre prevista en el Pla especial ha d’atendre les necessitats del sector nàutic i del pesquer”.  Per la seva banda, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “l’ampliació del port de Deltebre és una de les actuacions més rellevants que podem realitzar per impulsar l’economia del municipi i seguir ratificant la nostra condició de capitalitat del Delta de l’Ebre”.

El port de Deltebre té capacitat per a 163 embarcacions, 146 d’esportives i 17 de pesca. Amb la futura ampliació es preveu augmentar fins a  un total de 358 embarcacions, de les quals 321 seran esportives i 37 de pesca. A la vegada, el projecte amplia la zona de serveis destinada a la reparació i manteniment d’embarcacions. Actualment, aquest espai té 900 metres quadrats de superfície, que es preveu incrementar fins als 4.300 metres quadrats.

En la mateixa línia, s’habilitarà una zona d’esports nàutics, així com una zona per construir l’edifici de Capitania i una llotja per als pescadors, amb una superfície total de 3.400 metres quadrats. Finalment, el pla especial també preveu una zona destinada a usos terciaris complementaris a les activitats portuàries com són el cas dels serveis relacionats amb la restauració, el comerç, etc. Està previst que el Pla especial del port de Deltebre, que té l’aprovació inicial, s’aprovi definitivament durant l’any 2019. Serà a partir de la seva aprovació final quan ja es podran iniciar els tràmits corresponents per a l’ampliació del port.