18 de julio de 2024 | Actualizado 20:13
José Alberto Carbonell i Mercè Conesa en la presentació de resultats | Port de Barcelona

El port de Barcelona defensa una major autonomia de gestió i eleva el to pels accessos

L'Autoritat Portuària de Barcelona tanca l'exercici 2018 amb uns beneficis de 53,7 milions d'euros i un creixement del 10% en el trànsit total

La presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa, ha manifestat que l’autonomia de gestió del port “és una qüestió clau” per a aconseguir una major llibertat a l’hora de fixar els preus i aconseguir millors resultats. En la roda de premsa sobre l’evolució dels comptes i els trànsits de 2018, Mercè Conesa ha afirmat que, per a continuar liderant els ports europeus, Barcelona ha de disposar dels mateixos instruments de gestió i de fixació de taxes que la resta d’infraestructures europees. Aquesta és la postura que l’autoritat portuària defensa en el debat llançat per Ports de l’Estat per a crear un nou marc estratègic del sistema portuari espanyol.

Quant als accessos ferroviaris al port, la presidenta de l’autoritat portuària ha declarat que manté de manera contínua un diàleg amb la secretaria d’Estat i el ministeri de Foment per a avançar en aquest àmbit, però ha reclamat ja un calendari “cert” que permeti planificar el futur creixement de l’enclavament català. Conesa ha explicat que la solució tècnica no és ferma i que s’ha de fer un nou estudi informatiu, ja que han passat dotze anys des de l’últim. “En el projecte de 2007 hi ha una sèrie de qüestions que s’han de tornar a estudiar, com el càlcul dels preus”. Per part seva, el director del port de Barcelona, José Alberto Carbonell, ha informat que la solució viària no ha canviat des d’un punt de vista funcional i, per tant, el port mantindrà l’encreuament de vies a diferent nivell.

“Encara no tenim un calendari cert per als nous accessos viaris i ferroviaris al port”
Mercè Conesa Presidenta de l'Autoritat Portuària de Barcelona

Conesa ha explicat que s’ha de treballar en tres eixos per a fer-ho possible: un planejament urbanístic, els estudis necessaris per a tenir un calendari concret i un acord sobre la gestió de les terminals. “Som conscients que arribem tard i encara no tenim un calendari”, ha expressat. A més, ha anunciat la seva voluntat de signar dos convenis: un d’actualització de l’actuació del pas del ferrocarril al carrer 4 i el conveni en relació a la línia de 750 metres entre Barcelona i Zaragoza. “Són dues condicions indispensables per a treballar en ferm per als pròxims accessos ferroviaris”.

D’altra banda, l’ampliació portuària que es va materialitzar entre 2003 i 2010 va comportar un endeutament de 500 milions d’euros. “Estem amortitzant els préstecs, però a mitjà termini es tornarà a incrementar el deute”, ha assenyalat Carbonell. No obstant això, el director del port ha puntualitzat que els més de 100 milions d’euros per a inversions en 2019 es finançaran amb recursos propis.

“Ports de l’Estat i Hisenda defensen que, per la naturalesa actual de les autoritats portuàries, no correspon pagar impost de societats. Com molt aviat, seria al gener del 2020”, ha explicat la presidenta del port sobre la proposta emesa per Brussel·les. Conesa ha afegit que “en el moment en què vam conèixer el posicionament de la UE vam fer previsions, perquè encara que sembla que no tindrà efectes retroactius, ningú ens el assegura. Hem d’estar preparats”.

RESULTATS ECONÒMICS 2018
El port ha tancat 2018 amb un creixement del 4% de l’import net de xifra de negoci respecte a 2017, aconseguint els 173,5 milions d’euros. Quant als beneficis, han sumat 53,7 milions d’euros, el 8% més, i els recursos propis (cash-flow) s’han situat entorn a 102,5 milions d’euros. L’autoritat portuària ha destacat que aquests resultat s’ha aconseguit “malgrat la reducció del 10% en la taxa de mercaderia” i ha informat que la reducció del seu deute ha estat del 30%, situant-la en 196,7 milions d’euros.

Respecte a les inversions, s’estan duent a terme diverses com l’ampliació de la terminal ferroviària Príncep d’Espanya, que va finalitzar “fa uns quinze dies”, segons José Alberto Carbonell. A més, s’invertiran “una mica més de 100 milions d’euros” aquest 2019, que provindran de recursos propis. Aquestes inversions s’utilitzaran per a continuar el desenvolupament d’infraestructures com el moll Adossat i també inversions en la zona Sud.

TRÀFICS PORTUARIS
El port ha experimentat aquest 2018 un rècord d’activitat i un creixement del 15% en el tràfic de contenidors. En total, la infraestructura ha canalitzat 67,6 milions de tones de mercaderies, el 10% més que l’any anterior. Conesa ha assegurat que 2018 ha estat “clau” per a veure si la tendència positiva registrada en 2017 es mantenia, així com per a fer previsions de cara al 2019: “Ens agradaria poder aguantar els dos dígits de creixement, però encara és molt aviat per a dir-ho”. La volatilitat dels mercats globals i qüestions com la incerteSa causada pel conflicte comercial entre els EUA i la Xina podrien afectar les dades de trànsit en 2019.

A més de les xifres registrades en moviment de contenidors, que han superat els 3,4 milions de teus, també destaca l’activitat dels líquids a granel, que ha crescut el 5,2% amb 15,2 milions de tones, predominant especialment els hidrocarburs. Per volum de producte, el més rellevant ha estat el gas natural i la gasolina. No obstant això, els biocombustibles són els que més han augmentat, el 34,8% respecte a 2017.

Quant a trànsit de passatgers, en 2018 han embarcat o desembarcat 4,4 milions de persones a Barcelona. D’aquestes, 1,4 milions han provingut de ferries i tres milions de creueristes. Concretament, els creueristes han aconseguit un increment del 12% respecte a l’any anterior. Carbonell ha destacat dos aspectes clau en aquest apartat: el 57% dels creueristes han estat de port basi; i la temporada baixa ha representat el 44% del total, sent octubre i no agost el mes de més afluència.

EL NOU ROL EXPORTADOR
El rol de les exportacions s’ha reforçat aquest últim any i han crescut el 6,6% respecte al 2017, amb 752.915 teus canalitzats. Tal com explica el director de l’autoritat portuària, abans de la crisi el port era fonamentalment importador i des de fa uns anys la tendència ha canviat. Aquestes exportacions estan equilibrades per continents, però es constata un pes significatiu a Àsia. “El 41% van a aquest continent i només Xina ja representa l’11% del total d’exportacions”. Això implica que un de cada quatre contenidors que passen per la instal·lació catalana té al gegant asiàtic com a origen o destí.

En aquest sentit, Conesa ha assenyalat la consolidació del port com a porta d’entrada i sortida marítima principal per al mercat asiàtic al Mediterrani: “Hem volgut estar presents en la nova Ruta de la Seda i potenciarem les grans línies interoceàniques”. Entre elles ha citat la relació del port de Barcelona amb el Japó, país amb el qual els intercanvis han crescut el 3% en 2018 i té previsions a l’alça amb l’entrada en vigor del tractat de lliure comerç amb la UE. L’autoritat portuària també ha anunciat l’augment del 46% de les exportacions amb Algèria, “fruit de les exportacions de Seat a Martorell”.

SHORT SEA I FERROCARRIL
La presidenta també ha subratllat l’impuls a la intermodalitat duta a terme en 2018 i el seu impacte en l’àmbit de la sostenibilitat. El transport marítim de curta distància ha aconseguit les 400.000 unitats. De fet, aquests enllaços de short sea amb Itàlia i el Nord d’Àfrica, juntament amb el Ro-Ro, han estat, segons l’autoritat portuària, una “gran alternativa” al transport terrestre: “Pràcticament 150.000 camions s’han traslladat amb vaixell en comptes d’anar per carretera”, ha afirmat Carbonell.

13%

És la primera vegada que Barcelona aconsegueix aquesta quota ferroportuària i ja es mouen 262.379 teus per tren

En 2018, el creixement del trànsit ferroportuari ha estat del 7,7% i per primera vegada s’ha superat la barrera del 13% de quota, amb 262.379 teus. “Aquest fet és especialment significatiu, perquè la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha posat de manifest la feble situació del transport ferroviari en l’Estat. Per contra, en el mateix informe es mostra que el corredor més important de tota Espanya és el de Barcelona amb Zaragoza”, ha explicat Carbonell.

La posada a punt de totes les terminals ferroviàries internes del port ha facilitat el creixement de la quota, segons ha explicat l’autoritat portuària. José Alberto Carbonell ha expressat també la voluntat del port de potenciar el gas natural com a combustible per a vaixells i ha revelat que estan estudiant també l’electrificació dels molls per a proporcionar als vaixells energia neta.