28 de septiembre de 2020 | Actualizado 17:04

Pendennis començarà a operar al setembre des de Vilanova i la Geltrú

La companyia britànica ha finalitzat les obres de l'esplanada tècnica i es troba a l'espera de rebre una grua per a iots de fins a 55 metres d'eslora
Ports de la Generalitat de Catalunya

Les obres de l’esplanada de la nova zona tècnica per al manteniment i reparació de iots de gran eslora del port de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) han finalitzat. La companyia britànica Pendennis, que opera la infraestructura en concessió a través de l’empresa Marina Far Vilanova, començarà a treballar des d’aquestes instal·lacions durant la primera quinzena del mes de setembre, una vegada hagi rebut una nova grua travel-lift de 640 tones, maquinària que li permetrà operar amb iots de 50 i 55 metres d’eslora.

La grua es transportarà a peces des del Regne Unit per via marítima i terrestre i es muntarà a Vilanova. Amb la seva posada en marxa, es donarà per conclosa la primera fase de les obres, que van començar al gener d’aquest any i en les quals s’han invertit 10 milions d’euros. Ja està prevista una segona fase, que contempla una nova inversió de cinc milions d’euros i que “preveu dotar a l’àrea tècnica dels equipaments necessaris per al seu funcionament amb tallers, un hangar i un edifici de suport a l’activitat” en l’horitzó de 2023.

Visita a l’esplanada encapçalada per Isidre Gavín i Joan Pere Gómez / E.M.

Tots aquests detalls del desembarcament i activitat de Pendennis en el port de Vilanova i la Geltrú, gestionat per Ports de la Generalitat, s’han conegut en el transcurs d’una visita encapçalada pel secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín. L’arribada de la companyia britànica permet iniciar una “transformació de primer nivell” en una activitat en la qual fins ara els ports catalans no disposaven d’una presència adequada, ha reconegut el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, que também presideix Ports de la Generalitat. De fet, Vilanova i la Geltrú “pot arribar a convertir-se en un dels punts de referència de la nàutica tècnica de gran eslora de tot el Mediterrani”, ha assegurat Gavín.

Les noves instal·lacions compten amb una llista de 20 i 25 projectes per a començar a treballar

En presència del gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, el director general de Marina Far Vilanova, Ruben Hernández, i l’alcaldessa de la població, Olga Arnau, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de Catalunya ha destacat la capacitat dels ports gestionats per la Generalitat per a “captar inversions internacionals” i crear les condicions adequades des del sector públic per a afavorir l’arribada d’empreses i la consegüent creació d’ocupació i riquesa en el territori que els acull.

Per part seva, el director general de Marina Far Vilanova ha avançat que ja compten “amb una llista de 20-25 projectes, que s’estan cotitzant i s’estan ultimant els detalls dels contractes” per a començar amb els treballs quan arribi la nova grua. Quant a la generació d’ocupació, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha subratllat les oportunitats que representa per a la localitat.