28 de septiembre de 2020 | Actualizado 17:41

FGC millora el tràfic de vehicles amb Seat el 2019

Les previsions de l’operador apunten a que el 2020 s’augmentaran les xifres de transport de potassa i sal després del nou acord subscrit amb ICL
FGC

L’operador Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha transportat un total de 102.630 vehicles el 2019 entre la planta de Seat a Martorell i la Zona Franca de Barcelona, en el servei denominat Autometro. Aquesta xifra suposa un creixement del 7,6% en comparació al 2018, tot i que continua per sota de les 137.133 unitats transportades el 2017. Així mateix, aquest volum ha comportat un total de 621 circulacions (+7,5%) i de 133.419 tones transportades (+7,6%). Per la seva part, s’han donat un total de 1.269 circulacions per recanvis de Seat (Cargometro), el 2,8% menys que en l’exercici anterior.

A la vegada, el transport de potassa ha caigut el 31,2% durant el període, amb un total de 283.275 tones i 415 circulacions (-26,8%). No obstant això, FGC preveu una recuperació en aquest segment de cara al 2020, fomentat per la inauguració de la futura terminal d’ICL Iberia. En aquest sentit, ambdues companyies van signar el juny un nou acord per augmentar el número de trens que transporten potassa i sal de les mines de Bages (Barcelona), fins al port de Barcelona.

Les previsions de l’operador ferroviari apunten a que es passarà de tres trens diaris cinc dies a la setmana a quatre diaris els set dies de la setmana, tots de 21 vagons. A més, es preveu que gradualment es vagin incrementant aquests serveis per a potassa i sal fins a arribar als set trens diaris de 24 vagons cadascú. Pel que fa a això, el 2019 l’operador ha adquirit cinc locomotores duals (dièsel i elèctriques) i 66 vagons per renovar el seu material rodant destinat al tràfic de mercaderies, amb l’objectiu d’incrementar la demanda d’aquests serveis.