7 de marzo de 2021 | Actualizado 8:10

Hupac opera amb semiremolcs més alts entre Barcelona i Antwerp

La introducció dels semiremolcs P400 en la seva operativa permet a l'operador intermodal incorporar nous clients per a afermar el servei
Hupac

L’operador ferroviari Hupac treballa amb semiremolcs P400 en la seva línia entre la terminal ferroportuària de Morrot (Barcelona) i Antwerp Combinant (Anvers, Bèlgica) des d’aquest mes de febrer. Just un any després de la posada en marxa del servei, la companyia ha passat d’oferir la càrrega de semiremolcs P386 a incorporar els codificats com P400, de major altura.

Després d’un període de proves al costat de Renfe i SNCF, Hupac ha iniciat les operacions amb aquesta nova tipologia de semiremolcs, que li permetrà incorporar nous clients per a afermar el servei ferroviari. Respecte a les especificacions tècniques, la companyia ha concretat que els semiremolcs han de transportar-se en vagons especials i es requereix un format de lona XL extrafort.

El servei entre Morrot i Antwerp Combinant manté les seves cinc sortides setmanals de dilluns a divendres

La freqüència es manté en cinc sortides per setmana en tots dos sentits i de dilluns a divendres. El temps de tancament per als clients en la terminal de Antwerpen (Anvers) és de dilluns a divendres a les cinc de la tarda. Per part seva, a Barcelona l’horari de tancament és a les sis menys deu minuts els dilluns, dimarts i dijous i a les tres de la tarda els dimecres i els divendres. El tren circula en la línia UIC fins a Barcelona Morrot sense la necessitat de canviar els vagons de la xarxa espanyola, ha afegit Hupac.

D’altra banda, l’operador intermodal ha informat també de la incorporació dels semiremolcs P400 en el seu servei entre Perpignan Saint-Charles (França) i Terminal Köln Elfeitor (Colònia, Alemanya). En aquest cas, l’operativa amb aquests semiremolcs començarà al març de 2020. També comptarà amb cinc sortides setmanals, de dilluns a divendres, i permetrà “oferir una connexió directa entre Catalunya (Espanya) i la regió dels Pirineus (França) fins a Malmö (Suècia) i altres destinacions escandinaves”, ha explicat Hupac.