30 de octubre de 2020 | Actualizado 21:26

La Zona Franca de Barcelona obre la porta a la creació d'una xarxa mundial de BNEWs

L'esdeveniment ha comportat una inversió de dos milions d'euros, però ja és econòmicament sostenible, segons els seus organitzadors
D'esquerra a dreta: Blanca Sorigué i Pere Navarro | Zona Franca de Barcelona

El conseller especial de l'Estat a la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha revelat a pocs dies de l'inici del BNEW que, "ja pensem a crear una xarxa mundial de BNEWs, i potser amb ciutats el nom de les quals també comença amb 'b', com Berlín o Bogotà". Encara que de moment es tracta només d'una idea, Navarro ha recordat que "crear xarxes mundials sempre ens ha interessat i amb el SIL Américas buscàvem fer un pas més per a crear una xarxa mundial de salons de la logística, cosa que farem quan tinguem la seguretat sanitària oportuna”.

Referent a això, la directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué, ha puntualitzat que "les fires que portem 24 anys fent no desapareixeran, les potenciarem més que mai". No obstant això, el nou esdeveniment híbrid "disposarà d'una personalitat, estructura i plataforma pròpies" de les quals les fires tradicionals s'impregnaran, segons ha afegit Pere Navarro. De fet, el Consorci valorarà en funció de la situació sanitària reprendre el SIL Américas, així com celebrar el SIL al juny de 2021.

"Les fires que portem 24 anys fent no desapareixeran, les potenciarem més que mai"
Blanca Sorigué Directora general de la Zona Franca de Barcelona

D'altra banda, l'organització del BNEW ha comportat per a la Zona Franca de Barcelona una inversió de dos milions d'euros, una inversió que Blanca Sorigué ha qualificat com "molt limitada" en comparació amb les activitats que es realitzaran durant la setmana. Així mateix, ha assegurat que l'esdeveniment “ja és sostenible econòmicament des del primer any” gràcies principalment als ingressos obtinguts dels patrocinadors i empreses participants al ‘BVillage’. L'organització de l'esdeveniment ha permès crear uns 140 llocs de treball directes i 550 indirectes.

Fins ara, ja s'han inscrit més 8.000 participants online, que podran seguir les conferències i debats en espanyol, anglès i francès mitjançant traducció simultània. A aquests, se sumaran fins a 1.000 persones en els esdeveniments presencials que se celebraran. "Estaríem molt satisfets que a partir d'aquests 8.000 inscrits de 91 països es creés una xarxa mundial de relació entre empreses, de creixement econòmic i de creació de llocs de treball”, ha manifestat Pere Navarro. “Aquest és l'objectiu principal, crear oportunitats perquè el BNEW no s'acabi en aquesta setmana, sinó que es mantingui al llarg del temps”. En aquest sentit, Blanca Sorigué ha conclòs que "la satisfacció és enorme, perquè passi el que passi, nosaltres ja hem fet el que havíem de fer".