1 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:33

El sistema d’entrega d’agroalimentaris de Tarragona neix amb més de mil inscrits

L'eina ja permet a conductors, compradors i transportistes a operar de manera més eficient en el port català
Autoritat Portuària de Tarragona

El nou sistema d’entrega d’agroalimentaris (SEA) del port de Tarragona ha entrat en funcionament. Després de setmanes dedicades a sessions divulgatives i de formació per als agents logístics implicats, l’autoritat portuària ha explicat que més de 1.000 agents logístics ja s’han inscrits en el SEA. Entre els diferents perfils interessats, es troben 450 conductors, 380 compradors i 170 transportistes. “Hem realitzat en gran esforç per a implicar el major nombre possible d’operadors logístics en agroalimentaris, de manera que s’integrin amb totes les garanties per a operar eficientment des del primer dia de funcionament”, ha especificat l’autoritat portuària.

L’eina gratuïta cerca beneficiar als actors relacionats amb el procés de càrrega i descàrrega de mercaderies agroalimentàries. Per exemple, els compradors podran saber la disponibilitat de la mercaderia sol·licitada, així com el dia i l’hora de recollida per part del transportista, de manera que es millori la planificació de la producció. “El SEA permetrà un servei de lliurament de mercaderies més ràpid, eficient i econòmic, assegurant al 100% la traçabilitat de la mercaderia”, ha assegurat el port.

La nova eina permetrà un servei de lliurament de mercaderies que assegurarà al 100% la seva traçabilitat

D’altra banda, el SEA ajudarà la terminal a conèixer la demanda en un període de temps determinat i, per tant, a disposar dels recursos necessaris per a planificar els lliuraments. Amb la informació, es detectaran les incidències recurrents i s’establiran mecanismes per a afrontar-les, alhora que reduirà el nombre de visites a les oficines, en desplaçar-se el camió directament al punt de càrrega en la major part dels casos. Respecte als transportistes, podran tenir la mercaderia localitzada i amb la concreció de dia, hora i punt d’entrega, de manera que es reduirà el temps a les instal·lacions portuàries. Això ajudarà també a gestionar les cues en els accessos i en les terminals, han recordat des de l’autoritat portuària.