10 de mayo de 2021 | Actualizado 6:02

Els amarradors de Barcelona apropen postures amb Cemesa i Mooring

Sindicat si empreses d’amarrament han avançat en la negociació i s’obre la porta a desconvocar la vaga prevista per al 19 de novembre
Cemesa

Els sindicats d’amarradors portuaris de Barcelona han avançat en les negociacions amb les dues empreses d’amarrament presents en el recinte, Cemesa i Mooring, després del preavís de vaga que els primers van anunciar la darrera setmana. Aquest principi d’acord s’ha produït després de les reunions mantingudes entre ambdues parts en els darrers dies i de forma paral·lela a les dues empreses. “Han respost positivament a part de les nostres demandes”, han valorat fonts pròximes a les negociacions. Entre d’altres, han citat els aspectes referents al personal mínim per a què les guàrdies comptin amb un número determinat de personal.

D’aquest forma, tot i que la convocatòria de vaga encara segueix en peu per al proper 19 de novembre, a les sis hores del matí, s’obre la porta a una possible desconvocatòria en els propers dies. Pel que fa a això, els sindicats han confirmat que l’Autoritat Portuària de Barcelona està sent informada dels avenços. “S’ha proposat que, si accepten les condicions, el dia 16 s’implementarien els acords per na arribar a la vaga”, han afegit fonts pròximes a les negociacions.

S’ha proposat que, si accepten les condicions, el dia 16 s’implantarien per a no arribar a la vaga

Els amarradors portuaris formen part de les dues empreses citades, Cemesa i Mooring, però corresponen a tres societats diferents. En aquest sentit, Cemsa està formada per la companyia i una societat limitada, Servicios de Lanchas y Amarres. Aquesta darrera és 100% propietat de Cemesa des del 2004, però en termes de representació legal disposa d’un cens diferent.

Tal i com van senyalar els treballadors a principis de la setmana passada, els motius de la seva reivindicació responen a què “hi ha una manca de personal en la plantilla i això comporta un excés de treball en els torns que augmenta la fatiga, el risc d’accidents i lesions per sobreesforç”. En aquest sentit, busca “defensar la salut i el treball dels treballadors, ja que les empreses porten mesos operant per sota del plec mínim de contractació que estableix l’autoritat portuària de Barcelona”.