18 de abril de 2021 | Actualizado 9:43

L’ecommerce capitalitza una quarta part de la contractació immologística a Catalunya

La contractació total ha assolit els 419.000 metres quadrats, fet que suposa un descens del 29% en comparació al 2019
CBRE

El comerç electrònic ha concentrat el 2020 el 23% de la contractació de superfície logística a Catalunya, xifra que suposa 97.000 metres quadrats, com a conseqüència de l’auge del comerç electrònic, segons un informe de la consultoria immologística CBRE. En total, la contractació de la superfície logística a Catalunya ha assolit els 419.000 metres quadrats, fet que suposa un descens del 29% en comparació al 2019. Del total, al voltant dels 246.000 metres quadrats han estat contractació neta.

Si bé la consultora sosté que aquestes xifres són acord a la mitjana històrica de Catalunya, el director d’Indústria i Logística de CBRE Catalunya, David Oliva, explica que “la falta de disponibilitat, amb una taxa de desocupació del 5,1%, impedeix que la contractació es mantingui en els nivells rècord dels darrers anys”. En aquesta línia, ha continuat, “degut a l’elevada demanda no satisfeta per la manca de producte existent, s’aposta pels projectes clau en mà, que el 2020 han representat l’11% de les operacions”.

La tendència a l’alça del comerç electrònic dins del sector logístic s’ha vist accelerada per la pandèmia de la Covid-19, fet que ha produït en conseqüència un augment de la contractació logística vinculada a l’ecommerce. La consultora preveu que sectors com el de l’alimentació, el farmacèutic, els supermercats i el transport i la distribució seguiran registrant una alta activitat durant aquest 2021.

Destaca també que, degut a la manca comentada de sòl, “es començarà a donar major importància a la reforma i reconversió d’edificis el 2021”. A l’actualitat, hi ha 245.000 metres quadrats en construcció per entregar aquest 2021, dels quals el 71% ja es troba compromès. També seran importants per al creixement de la immologística “la implementació de l’automatització, la logística de proximitat (última milla), la sostenibilitat, el benestar del treballador i la demanda de naus d’emmagatzamatge en fred”.