19 de abril de 2021 | Actualizado 6:02

Barcelona deixa enrere la moratòria per a transportistes en la seva zona de baixes emissions

El transport preveu mobilitzar-se contra la prohibició d’entrada de vehicles pesants a la zona de baixes emissions a partir del juliol
Ajuntament de Barcelona

El sector del transport de mercaderies a Barcelona dona per perduda una moratòria per a la restricció d’entrada de vehicles comercials lleugers que des d’avui, 1 d’abril, s’aplica a la zona de baixes emissions (ZBE) de la capital catalana. “No hem obtingut cap resposta per part de l’ajuntament sobre les reivindicacions que hem fet fins ara, els vam veure molt reticents a concedir un aplaçament per a vehicles lleugers”, ha valorat el membre de la junta del Gremi de Transports i Logística de Catalunya i assessor en Transports de la patronal Cecot, Joaquim Gil. Segons les darreres dades facilitats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), entorn a 5.000 vehicles de la categoria N1, que inclou tant furgonetes com petits camions i vehicles auxiliars, es veuran afectats.

El secretari general de l’Associació General d’Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya (AGTC), Carlos Folchi, ha recordat que les demandes d’ampliació de la moratòria responien a quatre raons bàsiques: l’estat d’alarma, la pandèmia, la recessió econòmica i la manca d’alternatives tecnològiques. “Avui en dia i, ben a pesar nostre, aquestes quatre circumstàncies segueixen sent tan vigents com el darrer mes de juny”, ha detallat. “No entenem per què l’Administració ha canviat de criteri”.

Els vehicles sense distintiu de la DGT podran demanar autoritzacions de 24 hores un màxim de deu dies a l’any

Per la seva banda, des de l’Ajuntament de Barcelona han recordat que els vehicles sense distintiu de la DGT podran demanar autoritzacions de 24 hores fins a un màxim de deu dies a l’any. Així mateix, els titulars de les furgonetes que acreditin la compra d’una altra apta per circular en la ZBE podran sol·licitar una acreditació excepcional fins que rebin el nou vehicle. “Els dos col·lectius han disposat d’uns mesos més per substituir els vehicles més contaminants”, han recalcat. Les noves mesures afectaran els dies laborals, entre les set del matí i les vuit de la tarda.

FUTURES MANIFESTACIONS PER A MORATÒRIES DELS VEHICLES PESANTS
Tot i que els transportistes veuen difícil que l’Administració Pública doni marxa enrere en la seva decisió d’aplicar les noves mesures per a vehicles lleugers, aspiren a aconseguir una moratòria en la prohibició d’entrada de vehicles pesants a partir del juliol. “En el conjunt del sector hem valorat que, de no prorrogar-se, uns 2.000 vehicles es veuran afectats, fet que posaria en risc seriós la distribució i logística de Barcelona i la seva àrea d’influència”, ha assenyalat el secretari general de l’AGTC. El sector, que es va reunir per darrer cop amb l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB el darrer 10 març, preveu iniciar mobilitzacions entre finals d’abril i principis de maig si no s’aconsegueix una solució satisfactòria.

“No hem obtingut cap resposta per part de l’Ajuntament sobre les nostres peticions”
Joaquim Gil Membre de la junta del Gremi de Transports i Logística de Catalunya

“En l’actual context de crisi econòmica el sector està molt tensionat, ja que són milers els llocs de treball en risc”, ha destacat Folchi. “Els autònoms i pimes estan conscienciats de quant es juguen i constantment rebem trucades de professionals amb voluntat de manifestar-se i, de portar-se finalment a terme les mobilitzacions previstes, serien massives”. Els transportistes volen ampliar la moratòria, segons han explicat, per superar una crisi econòmica que “impossibilita renovar les flotes de vehicles”. Així mateix, esperen que l’ampliació serveixi “per a què l’Administració faci els deures i acompleixi amb els compromisos”, segons han detallat des de l’associació. Concretament, per homologar un sistema de filtres o catalitzadors “a preus raonables” que permeti reconvertir els vehicles; fixar un pla d’ajudes econòmiques “sòlid i en quantia suficient” per renovar les flotes; i “traçar un pla realista i amb seguretat jurídica per a la progressiva transformació del sector, atenent a la realitat de lat tecnologia existent i a la capacitat econòmica dels seus professionals”.

AFECTACIÓ DE LES MESURES EN EL PORT DE BARCELONA
A diferència dels vehicles lleugers, que es destinen especialment per a la distribució de mercaderies dins de la ciutat, en el cas dels pesants acostumen a entrar i sortir de la ciutat per a la càrrega i descàrrega en el port de Barcelona. Per això, d’aplicar-se les noves mesures, des del Gremi de Transports i Logística de Catalunya han advertit que els camions es veuran obligats a donar una volta d’uns 40 kilòmetres per la zona franca, en comptes d’utilitzar la ronda litoral, per accedir al port. Cal destacar que la zona més meridional de la ciutat, on es troba la zona industrial i el port, quedarà exclosa de la nova normativa.