18 de mayo de 2021 | Actualizado 18:44
Damià Calvet (centre) i Joan Pere Gómez (dreta) en el port d’Ametlla de Mar | Ports de la Generalitat

Ports de la Generalitat finalitza les obres d’emergència als ports de l’Ebre desprès del Glòria

Amb una inversió de 8,5 milions d’euros, les actuacions busquen donar funcionalitat, seguretat i estabilitat als quatre ports

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha finalitzat les obres d’emergència dels ports de L’Ametlla de Mar, L’Ampolla, Les Cases d’Alcanar i Sant Carles de la Ràpita, que es van veure afectats el gener del 2020 pel temporal Glòria. L’objectiu de les actuacions ha estat “donar funcionalitat, seguretat i estabilitat als quatre ports, i recer i servei a l’activitat portuària que s’hi desenvolupa, amb una inversió de 8,5 milions a les Terres de l’Ebre”, ha destacat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. “Al dia següent del temporal, ja estàvem treballant-hi i també és important remarcar que no hem prat ni un sol dia”.

En relació amb això, el conseller també ha recalcat el repte que ha suposat la reparació i aconseguir una funcionalitat més adaptada i amb més sostenibilitat en els infraestructures. “Totes aquestes actuacions van encaminades a aconseguir una major relació entre els ports i les ciutats que els acullen”. En concret, les obres de més envergadura s’han fet als ports d’Ametlla de Mar i L’Ampolla. En un any s’han fet estudis tècnics, topografies, s’han redactat els projectes constructius dels dos i s’han executat les obres, amb la finalitat de millorar els dics. No obstant això, en el cas de Les Cases d’Alcanar quedaran les obres del dic de recer, que s’efectuaran el 2022.

Passador