5 de mayo de 2021 | Actualizado 21:18

Catalunya planteja una oficina tècnica per a gestionar la seva estratègia logística fins a 2040

Els participants de l'Estratègia Logística per a la Internacionalització de l'Economia Catalana han celebrat la seva primera reunió
Cimalsa

Els agents públics i privats participants de l’Estratègia Logística per a la Internacionalització de l’Economia Catalana en el període 2020-2040 (ELIEC) han acabat de desenvolupar en les últimes setmanes el model de governança del document i han plantejat la creació d’una oficina tècnica. Aquest instrument serà coordinat per Cimalsa i dependrà d’un òrgan de govern amb la representació dels departaments tant de Territori i Sostenibilitat com d’Empresa i Coneixement. En concret, l’empresa pública serà la responsable de coordinar les cinc comissions tècniques encarregades de gestionar la implantació dels 19 projectes i 60 mesures en les quals es concreta l’estratègia logística.

L’oficina tècnica comptarà amb el suport d’un consell assessor en el qual participaran totes les empreses i organitzacions que han col·laborat en l’elaboració del document fins a 2040, com el Consell Assessor per a la Internacionalització de la Logística de Catalunya o el grup de treball de la Taula del Corredor Mediterrani. Des de l’Administració Pública també han detallat que aquesta oficina comptarà amb un organisme de suport tècnic integrat per tots els departaments i organismes de la Generalitat amb competències en els diferents projectes.

Es contempla l’elaboració d’indicadors per a realitzar el seguiment de les mesures que s’impulsin

En relació a això, els actors que participen en l’Estratègia Logística per a la Internacionalització de l’Economia Catalana s’han reunit per primera vegada avui, 27 d’abril, després de l’aprovació del govern i presentació del document. L’objectiu de la jornada, presentada pel secretari de Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín; el d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer; i el president de Cimalsa, Enric Ticó, ha estat donar a conèixer com es posaran en marxa els diferents projectes i mesures proposades. En concret, en la reunió s’ha convidat als assistents al fet que s’incorporin als grups de treball de les diferents comissions, segons els seus interessos i expectatives, perquè puguin contribuir en la materialització dels projectes i mesures.

D’altra banda, el propi model de governança de l’Estratègia Logística per a la Internacionalització de l’Economia Catalana també contempla l’elaboració d’indicadors que permetin realitzar el seguiment de la posada en marxa de cadascuna de les mesures i assegurar que la cronologia d’implantació és la prevista en el document. Així mateix, també es podrien incloure mesures correctores en cas que es produeixin desviaments. “Aquesta jornada, en definitiva, constitueix el punt de partida del model de governança i, per tant, l’inici dels treballs que configuren l’estratègia”, han detallat des de Cimalsa.

Centro de preferencias de privacidad

Anuncios

Estadísticas

Google Analytics