17 de junio de 2021 | Actualizado 6:00

La cadena de supermercats Aldi augmenta l’espai logístic frigorífic a Barcelona

La companyia alemanya afegirà 13.100 metres quadrats a la seva nau i la dotarà de càmeres frigorífiques i panells fotovoltaics
Aldi

La cadena de supermercats alemanya Aldi ampliarà en 13.100 metres quadrats la seva plataforma logística de Masquefa (Barcelona), que fins ara comptava amb una superfície de 29.640 metres quadrats. Amb l’objectiu d’oferir suport al seu creixement a Catalunya, es preveu que les obres s’iniciïn durant la primera meitat del 2021 i que finalitzin a principis de l’any vinent. En concret, la companyia contempla la creació de 7.450 metres quadrats de càmeres frigorífiques i s’hi instal·laran panells fotovoltaics per generar “gran part de l’electricitat consumida a la plataforma”, segons ha detallat, així com s’equiparà amb il·luminació LED.

Aldi compta en l’actualitat amb 75 botigues a Catalunya, de forma que se situa com la segona ubicació amb més supermercats a Espanya, només per darrera d’Andalusia, que disposa de 81. En aquest sentit, des de la plataforma de Masquefa aspira a cobrir les demandes de Catalunya i Balears, així com a donar resposta als seus futurs plans d’expansió. A les illes Balears, Aldi ha incrementat la seva presència en els darrers anys fins arribar a la desena d’establiments.

Per altra banda, la cadena de supermercats també desenvolupa a Sagunt (València) un nou magatzem de més de 30.000 metres quadrats per cobrir la zona de l’arc mediterrani; així com amplia en més de 14.000 metres quadrats la seva plataforma logística a Dos Hermanas (Sevilla). Amb 338 establiments a Espanya, de les quals ja ha inaugurat 11. Pel que fa a això, la companyia compta amb uns 5.500 treballadors en l’actualitat i preveu assolir els 6.000 per a finals d’any.

COL·LABORACIÓ AMB GLOVO A BARCELONA
La cadena de supermercats també ha iniciat recentment una proba pilot amb la plataforma de repartiment a domicili Glovo per a l’última milla. En una primera fase, el servei està disponible només a Barcelona, de forma que els clients poden fer les seves compres a través de la plataforma de delivery y rebre-les a casa en aproximadament 30 minuts. Amb aquesta iniciativa, Aldi reforça la seva estratègia omnicanal a Espanya i el seu pla d’expansió.