5 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:42

Cimalsa prepara una bateria de propostes per a respondre a la recuperació de l’activitat

Posa en el mercat la segona fase del Logis Empordà i continua avançant en altres ubicacions, a més de definir la seva proposta d'última milla
Cimalsa

Els recintes logístics gestionats per Cimalsa han experimentat un increment del trànsit de camions, encara que també d’automòbils, en les últimes setmanes. Aquesta recuperació de l’activitat se situa, en la major part dels casos, per sobre del moviment que es registrava en aquestes instal·lacions abans de la pandèmia del coronavirus, ha manifestat el president de l’empresa pública catalana, Enric Ticó. Davant aquestes tendències, la companyia es prepara per a respondre a la demanda d’espai logístic amb quatre grans operacions en diferents etapes, una aposta per l’última milla i l’adquisició de sòl en ubicacions “secundàries estratègiques”, així com la “desclassificació d’espais obsolets i la seva requalificació per a usos logístics”.

Quant a les quatre grans operacions, estan en venda parcel·les a Logis Empordà, emplaçament en el qual ja es van instal·lar les primeres empreses entre 2003 i 2006. Ara, es posen en el mercat 328.000 metres quadrats de sòl. Lligat a aquest hub logístic, es mantenen converses amb sis potencials interessats, ha reconegut el president de Cimalsa. Respecte a la terminal intermodal de Vilamalla, que gestiona la societat TIE (Terminal Intermodal de l’Empordà) de la qual són accionistes la pròpia empresa pública i l’Autoritat Portuària de Barcelona, Enric Ticó ha recordat els treballs que estan portant a terme, especialment per a enllaçar amb ample internacional (UIC).

Es mantenen converses amb sis potencials interessats a situar-se en Logis Empordà

Un altre dels quatre grans projectes per a aportar solucions a l’àmbit logístic correspon al Logis Montblanc. En aquest cas, el planejament urbanístic d’aquest espai de 350.000 metres quadrats de sòl logístic ja s’ha aprovat i, segons ha explicat Cimalsa, estan estudiant les ofertes d’empreses per a instal·lar-se en el complex. En una fase menys avançada, es troba la terminal d’autopista ferroviària en el port de Barcelona i el Logis Penedès, totes dues immerses en els processos i tràmits urbanístics.

SOLUCIONS PER A L’ÚLTIMA MILLA
El protagonisme del comerç electrònic demanda noves solucions en l’àmbit de l’última milla. En aquest àmbit, Cimalsa continua cremant etapes al costat d’altres actors com la Autoritat de Transport Metropolità de Barcelona (ATM) per al desenvolupament d’un concepte similar al parisenc de La Chapelle. En aquest cas, Enric Ticó ha manifestat que s’han seleccionat tres ubicacions prioritàries per a la instal·lació d’aquest projecte, “estem treballant molt en una d’elles”, però no es descarta cap d’elles i, de fet, en el transcurs de l’estudi d’aquestes localitzacions, ha aparegut “una quarta opció amb molt de potencial”. Com recorda el president de Cimalsa, l’objectiu és crear una zona logística subterrània i intermodal el més cèntrica possible per a un repartiment amb flota elèctrica i bicicletes.

“Treballem per oferir alternatives en l’àmbit urbà, però també en el rural”
Enric Ticó Presidente de Cimalsa

Aquesta iniciativa s’ha presentat als fons europeus al costat d’altres socis en un macroprojecte liderat per Cimalsa, però que planteja desenvolupaments similars a Madrid, València, Aragó i País Basc. Més enllà que acabin rebent suport europeu, Enric Ticó ha assenyalat que la creació del hub d’última milla a Barcelona es produirà igualment, perquè “estem avançant” en ell, però el ritme serà diferent en funció de si arriben o no els fons comunitaris.

Dins del desenvolupament de microplataformes per a l’última milla, Cimalsa no sols treballa en l’àmbit urbà i a Barcelona, ja que també es troba dissenyant i estudiant propostes per a poblacions de menors dimensions i zones rurals. De fet, està previst que en les pròximes setmanes s’anunciï el primer projecte amb un ajuntament per al desenvolupament d’una d’aquestes centrals de distribució urbana de mercaderies amb maneres de transport sostenibles. En l’àmbit rural, Ticó aposta per oferir al teixit empresarial alternatives per a afrontar els obstacles que han de sortejar per a portar els seus productes des d’on es produeixen fins als centres de consum, de manera que es pugui crear una xarxa de centres de consolidació, especialment per al producte fresc, de primera i última milla.