17 de enero de 2022 | Actualizado 10:15

El ministeri de Transports licitarà enguany la terminal intermodal de La Llagosta

L'objectiu d'aquesta actuació, dotada amb 80 milions d'euros d'inversió, és potenciar la quota de transport ferroviari de mercaderies
Vista aèria de la terminal de La Llagosta | Google Maps

La ministra de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat la licitació de la terminal intermodal i logística de La Llagosta (Brarcelona) i la seva connexió en ample estàndard amb el Corredor Mediterrani per a enguany. Amb un pressupost superior als 80 milions d’euros, l’objectiu és potenciar la quota de transport ferroviari de mercaderies. Així mateix, el ministeri també licitarà aquesta mateixa setmana l’estudi d’alternatives funcionals que abordarà “la problemàtica plantejada en la xarxa ferroviària de Tarragona”, segons ha explicat, derivat del creixement de trànsit pel tercer carril que s’està executant en el Corredor Mediterrani.

D’altra banda, en les pròximes setmanes es preveu l’aprovació l’ordre ministerial per a les ajudes als ajuntaments del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Amb aproximadament uns 1.000 milions d’euros per a aquest mateix exercici, aquestes ajudes es destinaran a les inversions de zones de baixes emissions i a diferents actuacions de l’àmbit del transport urbà i metropolità.

En relació a això, la ministra ha subratllat el compromís del Govern central amb Catalunya, amb una inversió que en els últims tres anys ha superat els 2.000 milions d’euros i ha duplicat la licitació amb més d’altres 2.000 milions en contractes d’inversió. Així mateix, en els Pressupostos Generals de l’Estat que ja s’estan executant enguany, Catalunya compta amb prop de 2.800 milions d’euros, on es prioritza l’impuls a les Rodalies, segons sosté l’Executiu de Pedro Sánchez. Entre altres actuacions, també destaquen els avanços en la implantació de l’ample estàndard entre Castellbisbal i Vila-seca.