23 de septiembre de 2021 | Actualizado 13:09

DSV confia a Element Logic l’automatització del seu centre logístic multinivell a Barcelona

El sistema AutoStore inclourà 25.000 cubetes d’emmagatzematge, 25 robots i vuit ports bidireccionals per a reposició de mercaderia i Picking
Nou centre de DSV a Molins de Rei (Barcelona) | DSV

El centre logístic de l’operador DSV a Molins de Rei (Barcelona) comptarà amb la solució basada en AutoStore de la companyia especialitzada en automatització i robotització de magatzems Element Logic. L’objectiu, segons ha detallat el director general de DSV Espanya, Xavier Juncosa, és “ser més eficients en la gestió de paqueteria per a la venda online”, en incrementar per deu l’eficiència en el Picking i aconseguir terminis d’entrega més curts, així com permetre la reducció “dràstica” dels errors en la preparació de comandes. En concret, DSV comptarà amb un total de 25.000 cubetes d’emmagatzematge de productes, 25 robots i vuit ports bidireccionals per a la reposició de mercaderia i picking.

“Els robots treballen 24 hores al dia, els set dies de la setmana, per a què els articles siguin emmgtzemnats en la millor ubicació possible en base a la seva rotació i altres característiques”, ha detallat el director d’Element Logic Espanya, Albert Vidal. D’aquesta forma, “quan un client online fa la seva comanda, els algoritmes d’AutoStore decideixen quins robots i moviments faran per a què, de manera sincronitzada, transportin els articles cap a l’estació de preparació de comandes en el menor temps possible”.

“Quan un client fa la seva comanda, els algoritmes decideixen quins robots i moviments es fan”
Albert Vidal Director d’Element Logic Espanya

El centre disposa de 36.000 metres quadrats i ha suposat una inversió de 35 milions d’euros. En aquest sentit, es convertirà en la nau logística tecnològicament més avançada de la companyia a Espanya i la novena instal·lació en l’Estat amb el sistema AutoStore, que disposa de més de 600 instal·lacions a nivell mundial. Segons ha detallat DSV, es tracta del “sistema de preparació de comandes d’alta densitat més ràpid per metre quadrat del mercat”.

Per altra banda, la construcció multinivell del centre logístic, juntament a l’alta densitat d’emmagatzament proporcionada per AutoStore, “el tornen una de les instal·lacions de major eficiència logística, definida com a la capacitat d’emmagatzemar i gestionar comandes per metre quadrat”, ha afegit Vidal. D’aquesta forma, DSV defensa que pot maximitzar la rendibilitat de la inversió i donar solució a “un dels majors reptes immologístics, la manca de sòl logístic disponible en zones properes a grans nuclis urbans”.

Una altra característica del sistema és la seva escalabilitat, ja que permet estendre la capacitat d’emmagatzematge i de processat de comandes sense interrompre la seva operativa, de forma que DSV podrà ampliar la seva capacitat en funció de les seves necessitats de creixement. “El nombre d’implantacions en el nostre país creixerà exponencialment en els propers anys, tal com ja s’està produint en altres països del Sud d’Europa com França o Itàlia”, ha conclòs el director d’AutoStore España, Carlos Martín.