18 de septiembre de 2021 | Actualizado 9:45

VGP adquireix més sòl logístic a l’entorn de Barcelona per a respondre a la demanda

Les parcel·les recentment incorporades sumen 35.000 metres quadrats a la superfície total de més de 75.000 metres quadrats de VGP a Catalunya
El futuro parque logístico en Granollers | VGP

El promotor inmologístic VGP redobla la seva aposta en el mercat català amb l’adquisició de 35.000 metres quadrats de sòl logístic a Martorell i Granollers, província de Barcelona. Totes dues instal·lacions s’emmarquen en l’estratègia d’expansió del grup belga d’augmentar la seva cartera de productes a Espanya. En concret, ha buscat noves localitzacions pròximes al VGP Park Lliçà d’Amunt, a Barcelona, que va aconseguir la plena ocupació dels seus 40.000 metres quadrats disponibles a l’inici de l’any. Al juny d’aquest 2021, la consultora Colliers va assessorar a VGP per a adquirir el sòl logístic de Martorell.

Amb una extensió de 20.000 metres quadrats, la parcel·la situada a Martorell es troba al costat del nou desenvolupament logístic del municipi on operen empreses com Fercam, Beter o Truck & Wheel. Es tracta d’un lloc estratègic per a VGP per la seva bona comunicació amb el port, l’aeroport i les carreteres A-2 i AP-7, així com de les seves “connexions cap a França i la resta de la Península Ibèrica” i “dels grans pols de consum de Barcelona i voltants”. “Martorell és un emplaçament absolutament prime, en una zona amb gran activitat empresarial que s’amplifica per l’existència del parc de proveïdors que alimenta a la fàbrica de Seat”, va afirmar el Country Manager de VGP Spain, Joan Lacosta.

Per part seva, la superfície de Granollers, de 15.000 metres quadrats d’extensió, es troba en el polígon Coll de la Manya, a sis quilòmetres del VGP Park Liçà d’Amunt i a 30 quilòmetres de Barcelona. Així mateix, se situa al costat de l’autopista C-17. Aquesta parcel·la logística és sòl urbà amb capacitat d’albergar un edifici de 9.000 metres d’ocupació, a més de “una superfície addicional d’oficines modulable a les necessitats de l’operador”, i ja està disponible per a sol·licitar llicència. Triat també per les seves bones connexions, la superfície adquirida a Granollers compta amb “la possibilitat de poder albergar projectes per a activitats recollides en la directiva Seveso”, va apuntar Joan Lacosta.