24 de octubre de 2021 | Actualizado 8:02

Cimalsa treu al mercat més de 180.000 metres quadrats de sòl en Logis Montblanc

L'espai es divideix en dues parcel·les, de 124.000 metres quadrats i una altra de 64.000, destinades a usos logístic-industrials
Cimalsa

L’empresa pública Cimalsa ha iniciat la comercialització de dos terrenys en Logis Montblanc, situat a la Conca de Barberà (Tarragona). Les dues parcel·les a la venda són d’ús logístic industrial i parteixen d’un preu de més de 15 milions d’euros. Serà possible presentar ofertes fins al 15 de novembre.

Una de les parcel·les tindrà una superfície de 64.168 metres quadrats, mentre que la segona tindrà una extensió de 124.352 metres quadres. Ambdues estaran situades en Logis Montblanc, un desenvolupament impulsat per Cimalsa de 350.000 metres quadrats en total. Aquest planejament urbanístic va ser aprovat al juny, quan l’empresa dependent de la Generalitat de Catalunya va començar estudiar ofertes de companyies interessades a instal·lar-se. La plataforma logística també disposa de prop de 39.000 metres quadrats per a activitats terciàries.

A més, l’empresa pública catalana va adjudicar, a la fi de juny, les 33 hectàrees de terreny situades en els voltants del Logis Montblanc per a desenvolupar un parc fotovoltaic. La licitació d’aquests terrenys va començar al setembre de l’any passat i va tornar a obrir el concurs al març. Aquest parc solar generarà aproximadament uns 20.000 megavats hora cada any. D’aquesta manera, serà energèticament autosostenible i contribuirà a “la descarbonització de l’activitat econòmica”. Altres iniciatives emmarcades en l’agenda mediambiental de Cimalsa inclouen instal·lacions fotovoltaiques en CIM El Camp (Tarragona) i en CIM La Selva (Girona), en funcionament des de 2019, i l’aparcament de vehicles pesants de Castellar del Vallès (Barcelona).