24 de octubre de 2021 | Actualizado 8:02

El port de Barcelona millora l’accessibilitat del moll Adossat

La reordenació implica un nou carril segregat d'accés, la reubicació de casetes de control i el nou disseny de vials
Nou accés del moll Adossat | Autoridad Portuària de Barcelona

El moll Adossat del port de Barcelona estrena una nova configuració dels seus accessos terrestres per a facilitar el trànsit de vehicles de gran envergadura, especialment autobusos i camions, i reforçar les condicions de seguretat dels vianants. Amb un pressupost total de 1,2 milions d’euros, el projecte ha comportat l’ampliació de la Porta 2 a partir de la reorganització dels aparcaments adjacents. El nou accés va entrar en funcionament a l’estiu després de la finalització de les obres relatives a la millora del sistema d’amarrament de les terminals de creuers.

Les obres d’aquesta ampliació han consistit en la reubicació de la caseta de control que abans estava situada 100 metres més al sud, després de la terminal B, i la incorporació d’una segona per a agilitar el pas de vehicles i persones en aquest punt. A més, s’ha ajustat el diàmetre a 25 metres de la rotonda que distribueix el flux d’entrada al moll i s’han redissenyat els vials que parteixen de l’entrada cap a les cinc terminals de passatgers i del trànsit pesat que transcorren cap a la resta d’instal·lacions del moll. Per a agilitzar el trànsit en moments de màxima demanda, s’ha incorporat un nou carril segregat d’accés a les terminals A i B i la senyalització situada en els vials de sortida seran fàcilment desmuntables. Finalment, s’han adaptat els sistemes d’enllumenat i control de l’accés al moll.

L’objectiu d’aquesta nova reordenació ha estat el de “garantir l’accés segur dels vianants que es traslladen a peu entre les terminals de passatgers i la ciutat de Barcelona a través del pont Porta d’Europa”. Per a això, existeixen voreres que connecten el lloc de control amb les terminals i les millores introduïdes en l’accés al moll faciliten el pas de vianants per les casetes de control “amb la màxima seguretat”.