27 de noviembre de 2021 | Actualizado 8:31

Barcelona renovarà el Port Olímpic i crearà un node formatiu nàutic

L'ajuntament destinarà més de 40 milions d'euros per a potenciar el creixement sostenible lligat a l'economia blava
Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest divendres la Mesura de Govern d’Impuls de l’Economia Blava 2021-2025, en la qual han col·laborat més de 70 entitats públiques i privades de 12 sectors econòmics i que aglutina un total de 43 mesures per a buscar un creixement sostenible lligat a la mar. Entre aquestes, el consistori destaca dos “projectes tractors”, la renovació del Port Olímpic i la creació d’un node formatiu i tecnològic de la nàutica.

“El Port Olímpic ja s’està transformant amb els principis bàsics de l’economia blava”, ha ressaltat el primer tinent d’alcalde d’Economia de l’Ajuntament de Barcelona. Jaume Collboni ha anunciat la reforma de més de 40.000 metres quadrats, 8.000 dels quals estan destinats a la promoció de l’economia blava. Per exemple, el Moll de Mestral, un lloc destinat fins fa uns mesos a l’oci nocturn, és un punt clau de la nova mesura de l’entitat municipal. Allà, en una iniciativa facilitada per Barcelona Activa, el consistori planteja habilitar un espai que es converteixi en “un autèntic pol d’economia blava a la ciutat”, un hub on les petites empreses i startups del sector “creen sinergies pròpies d’un clúster”.

L’empresa pública BCM gestionarà amb criteris públics la transformació del Port Olímpic

“L’altre gran espai de transformació serà el node nàutic, per al qual estem treballant, però no podem encara donar detalls”, ha explicat Collboni, que ha avançat que serà una zona de formació i innovació tecnològica entre administracions, universitats i inversors privats. Aquest espai tindrà un equipament de més de 12.000 metres quadrats i buscarà fomentar l’emprenedoria i l’ocupació.

Fins al final de l’actual mandat, l’ajuntament destinarà 40 milions d’euros d’inversió -sense comptar el finançament privat ni els fons europeus- a aquest nou pla estratègic holístic, que comprèn sectors tan diversos com la logística, el comerç, la cultura o l’esport. “Una part dels diners ja s’està invertint per part de BCM, l’empresa pública municipal que gestionarà amb criteris públics la transformació del Port Olímpic”, ha manifestat el primer tinent d’alcalde.

4,3%

Contribució de l’economia blava al PIB de Barcelona

El president del port de Barcelona, Damià Calvet, que ha assistit a l’acte en representació de la taula público-privada per a l’economia blava de Barcelona, ha destacat el pes de la institució que presideix per a l’economia. “El nostre clúster logístic està format per més de 500 empreses, ocupa diàriament més de 37.000 persones i genera més de 250.000 llocs de treball directes, indirectes i induïts” ha destacat Calvet, afegint que l’economia blava ofereix noves oportunitats d’ocupació en el port. Aquest recinte aporta 3.500 milions d’euros a l’economia, l’1,7% del PIB de Catalunya, i mou de forma agregada el 74% del seu comerç.

El port és essencial en l’estratègia de Barcelona per a l’impuls economia blava, un sector que en què ja treballen més de 15.800 persones, factura 3.800 milions d’euros i representa el 4,3% del PIB de la ciutat, segons dades aportades per l’ajuntament. Es converteix, així, en una aposta de futur per a la capital catalana, que s’ha marcat l’objectiu de diversificar la seva economia i intensificar la col·laboració público-privada, segons ha manifestat Collboni.

Centro de preferencias de privacidad

Anuncios

Estadísticas

Google Analytics